Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κολιτσόπουλος

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κολιτσόπουλος

Ο Αριώνας Κολιτσόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης κάτω των 17 ετών στην Τουρκία.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης κάτω των 17 ετών ανέβηκε ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος. Ο Έλληνας πρωταθλητής της πάλης επικράτησε με 6-5 του Ιρανού Μοχαμαντιάν στον τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 71 κιλών.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας παλαιστής της ελληνορωμαϊκής κατακτά χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Ο Αριώνας Κολιτσόπουλος είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης πέρσι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος ξεκίνησε την πορεία του στη διοργάνωση κόντρα στον Κρίστιαν Ρίσκα. Ο Έλληνας αθλητής επικράτησε με 7-1 και προκρίθηκε στους 16 καλύτερους.

Στη φάση των «16», ο Κολιτσόπουλος αντιμετώπισε τον Κορεάτη Σέονγκμιν Γιανγκ και πήρε τη νίκη με πτώση. Με νέα σπουδαία εμφάνιση, ο Κολιτσόπουλος νίκησε με 7-3 τον Ντίας Σεϊτκαλίγιεφ από το Καζακστάν και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Εκεί κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ρώσο Αμπντουραχμάν Αμπντουλκαντίροφ. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, αλλά ο Κολιτσόπουλος ανέπτυξε τις αρετές του στην παλαίστρα επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό όπου νίκησε τον Ιρανό Μοχαμαντιάν και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Μαρία Λουίζα Γκίκα είναι σε τροχιά ακόμη ενός μεταλλίου. Στα 43κ. των γυναικών θα παλέψει αύριο για το χάλκινο μετάλλιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εντυπωσιακό τουρνουά όπου με δύο νίκες έφτασε έως τα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε την Γιαπωνέζα Εζάκα και έχασε με 8-0. Νωρίτερα είχε νικήσει τις Κουανίσβεκ (Καζακστάν) με 3-1 και την Ρουμάνα Βοϊτσουλέσκου χωρίς να κινδυνέψει καθόλου.

Τέλος, ο Θανάσης Τσινιάς αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ των 45 κιλών της Ελληνορωμαϊκής στο Παγκόσμιο U17 της Τουρκίας. Ο Έλληνας παλαιστής προηγήθηκε 1-0 του Νίκα Τσετσχλάτζε από τη Γεωργία, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός συνέχειας.