Βρούτσης: «Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Βρούτσης: «Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Sportal newsroom 18:08 - 04.08.2023

Με νέα παλαίστρα Ολυμπιακών προδιαγραφών θα ανταμειφθεί ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης κάτω των 17 ετών.

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση είχε ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος. Ο Έλληνας παλαιστής κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης κάτω των 17 ετών.

Ο νεαρός πρωταθλητής συνοδευόταν από τον ομοσπονδιακό προπονητή και πατέρα του, Αλέξη Κολιτσόπουλο. Ο Γιάννης Βρούτσης συζήτησε με τον αθλητή και τον προπονητή του θέματα που αφορούν την προετοιμασία του Αρίωνα Κολιτσόπουλου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού ανταποκρίθηκε στο αίτημα για τον εκσυγχρονισμό του προπονητηρίου στον Πύργο Ηλείας, στο οποίο ο Κολιτσόπουλος κάνει την προετοιμασία του. Ο Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ενισχύσουν οικονομικά την αγορά μίας νέας παλαίστρας, Ολυμπιακών προδιαγραφών, για τις ανάγκες του σωματείου «Ο ΤΙΤΑΝ», στον οποίο ανήκει ο πρωταθλητής κόσμου.

«Αποτελεί δέσμευσή μου πως, όσο διατηρώ το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, θα μεριμνώ στο μέτρο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας για τη βελτίωση των συνθηκών προετοιμασίας των αθλητών μας. Είναι άμεση προτεραιότητα η ενίσχυση των υποδομών, ώστε να έχουμε αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Ως επιβράβευση, λοιπόν, της τεράστιας προσπάθειας που κάνει ο Αρίωνας, οι προπονητές του και οι συναθλητές του, το Υπουργείο Αθλητισμού θα συνεισφέρει στην αγορά μίας σύγχρονης παλαίστρας Ολυμπιακών προδιαγραφών στον σύλλογό του» δήλωσε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Η Ελλάδα χρειάζεται παιδιά με την στοχοπροσήλωσή του και η ελληνική Πολιτεία είναι εδώ για να τα στηρίξει. Ο Αρίωνας είναι η Ελλάδα που θέλουμε!».