Το παράπονο της Γεωργιάδου για το σύστημα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες

Δέσποινα Γεωργιάδου

i

@ ΕΟΞ

Το παράπονο της Γεωργιάδου για το σύστημα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες

Η Δέσποινα Γεωργιάδου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε το παράπονό της για το σύστημα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες, που έχει θεσπίσει η παγκόσμια ομοσπονδία και την έθεσαν εκτός διοργάνωσης, αν και θεωρείται από τις κορυφαίες ξιφομάχους στον κόσμο.

Η Δώρα Γκουντούρα είναι η αθλήτρια της ξιφασκίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες στο αγώνισμα της σπάθης. Η ξιφομάχος του Αρίωνα θα αγωνιστεί για δεύτερη διαδοχική φορά στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Σύμφωνα με το σύστημα πρόκρισης, μόνο μία αθλήτρια από κάθε χώρα μπορεί να προκριθεί σε ατομικό αγώνισμα της ξιφασκίας, εφόσον δεν υπήρξε πρόκριση σε ομαδικό. Έτσι, Δέσποινα Γεωργιάδου έμεινε εκτός Ολυμπιακών αγώνων αφού ήταν πίσω στο ranking από την Ελληνίδα συναθλήτριά της.

Η ξιφομάχος του Παναθηναϊκού με μία ανάρτηση στα social Media εξέφρασε το παράπονό της για το σύστημα πρόκρισης. Η Δέσποινα Γεωργιάδου σχολίασε ότι είναι άδικο αφού έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα της.

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, σκέφτομαι ξανά και ξανά πως να ανακοινώσω ότι δεν προκρίθηκα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Κυρίως γιατί ακόμη προσπαθώ να το καταλάβω, να το συνειδητοποιήσω και να το εξηγήσω στον εαυτό μου. Δεν βγάζει κανένα νόημα καθώς έχω πάρει αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στο Μιλάνο, είμαι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, στο Νο2 της ατομικής πρόκρισης στην Ευρώπη και στο νο5 της ατομικής πρόκρισης στον κόσμο. Και πάλι δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες απλά γιατί η συναθλήτριά μου είναι επίσης μία από τις κορυφαίες ξιφομάχους του κόσμου.

Αυτό που μου φαίνεται εντελώς παράλογο είναι πως κυρίως στο ατομικό οι ξιφομάχοι που προκρίνονται είναι από τις ομαδικές προκρίσεις και όσες προσπαθούν να προκριθούν ατομικά έχουν ελάχιστες πιθανότητες. Και από τις δύο θέσεις που δίνονται σε όσες προκρίνονται ατομικά από την Ευρώπη, η συναθλήτριά μου κι εγώ ήμασταν στο Νο1 και Νο2 αλλά απαγορεύεται οι αθλήτριες που θα προκριθούν να είναι από την ίδια χώρα.

Αυτό με πληγώνει πολύ. Είναι το όνειρό μου, ο στόχος μου, κάτι για το οποία πάλευα κάθε μέρα. Δεν έχασα ούτε μία προπόνηση, πίεζα παρά τον πόνο χωρίς να έχει σημασία τι συμβαίνει, εμψύχωνα τον εαυτό μου μετά από κακές μέρες, έμενα ταπεινή και συγκεντρωμένη μετά από τις καλές μέρες.

Γκουντούρα: «Έκλεισε» θέση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού με την bwin στο πλευρό της!
ΣΠΟΡ

13:44 - 19.03.2024

Γκουντούρα: «Έκλεισε» θέση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού με την bwin στο πλευρό της!

Με το ξίφος ονειρεύτηκε και με το πνεύμα «σφράγισε» το δεύτερο ταξίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Δώρα Γκουντούρα με σύμμαχο την bwin είναι έτοιμη να… πετάξει στο όνειρο!

Πάλεψα αυτά τα χρόνια, εκπλήρωσα πολλά όνειρά μου στην πορεία και νιώθω πως είναι αδικία να μην είναι εκεί εκείνη τη μέρα… Να αγωνιστώ και να έχω την ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ…

Ακόμη… δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι γιατί απλά έτσι είμαι εγώ. Σας ευχαριστώ όλους σας για τα υποστηρικτικά μηνύματα αυτές τις μέρες», αναφέρει στην ανάρτησή της η Δέσποινα Γεωργιάδου.