Με το βλέμμα στην Ορλεάνη η Γκουντούρα
i

© Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας

Με το βλέμμα στην Ορλεάνη η Γκουντούρα

Sportal newsroom 20:02 - 01.12.2023

Η Δώρα Γκουντούρα συνεχίζει την προετοιμασία της.

Η Δώρα Γκουντούρα βρίσκεται σε καμπ προετοιμασίας στην Ιταλία εν όψει του επόμενου σημαντικού ραντεβού: του γκραν πριν της Ορλεάνης που θα γίνει μεταξύ 8-10 Δεκεμβρίου.

Η περασμένη σεζόν (2022-2023) ήταν η καλύτερη στη μέχρι τώρα καριέρα της με επτά παγκόσμια μετάλλια, μεταξύ των οποίων ένα χρυσό στο γκραν πρι της Σεούλ το Μάιο και το δεύτερο της χάλκινο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μιλάνο τον Ιούλιο. Πλέον όμως έχει αφήσει πίσω της τις επιτυχίες της περσινής χρονιάς και έχει αφοσιωθεί στη νέα σεζόν και στην Ολυμπιακή χρονιά του 2024. Όπως και πέρυσι όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη σεζόν: με το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών του Αλγερίου στις 11 Νοεμβρίου, πλάι στη Δέσποινα Γεωργιάδου που ανέβηκε στο ίδιο σκαλί.

Η Γκουντούρα για το ντεμπούτο της στη νέα σεζόν δήλωσε: «Ξεκίνησε αρκετά καλά η χρονιά και δεν έχει να κάνει μόνο με το βάθρο και το μετάλλιο. Είμαι σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, ένιωθα πάρα πολύ καλά με τον εαυτό μου και η δουλειά που είχα κάνει έβγαινε στα παιχνίδια. Καταλάβαινα ότι όσο προχωρούσα στο ταμπλό τα πήγαινα ακόμα καλύτερα, είχα περισσότερη συγκέντρωση στα παιχνίδια, πάντα σε συνδυασμό με τη στρατηγική που είχαμε σε κάθε παιχνίδι με τον προπονητή μου. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι η χρονιά στην Ορλεάνη αλλά και τις επόμενες διοργανώσεις, εγώ συνεχίζω να δουλεύω σκληρά όπως και την περασμένη χρονιά και εύχομαι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει τη φετινή σεζόν».

Από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η Γκουντούρα μαζί με τον προπονητή της, Θανάση Δελενίκα, βρίσκονται στην Μπολόνια της Ιταλίας όπου προπονούνται στο σύλλογο Virtus Scherma μαζί με την Εθνική ομάδα σπάθης της Ουκρανίας. Θα επιστρέψουν στην Ελλάδα το Σάββατο 2/12 και την Πέμπτη 7/12 θα αναχωρήσουν ξανά για την Ορλεάνη της Γαλλίας, όπου θα γίνει το περίφημο γκραν πρι Nuoma, το πρώτο από τα τρία της νέας σεζόν.

Πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ πόσταρε πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» με... βαρύ μήνυμα στον Σούνακ: «F@ck you b@st@rd»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

19:45 - 01.12.2023

Πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ πόσταρε πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» με... βαρύ μήνυμα στον Σούνακ: «F@ck you b@st@rd»

Ο Σταν Κόλιμορ, πρώην Άγγλος ποδοσφαιριστής, με θητεία και στη Λίβερπουλ, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας», το οποίο ήταν ιδιαίτερα... καυστικό απέναντι στον πρωθυπουργό της Αγγλίας.

Για την προετοιμασία στην Ιταλία τόνισε: «Η προετοιμασία στην Μπολόνια κυλάει πολύ καλά, είναι όμορφο και οικείο το περιβάλλον και με την ομάδα της Ουκρανίας την οποία συναντάμε παντού στους αγώνες ανά τον κόσμο. Στις προπονήσεις με βοηθάει πολύ η ο υψηλός συναγωνισμός γιατί παίρνω ερεθίσματα που μου είναι χρήσιμα για τους σημαντικούς αγώνες».