Επικρατεί αισιοδοξία για τη συνέχεια της χρονιάς στο στρατόπεδο της Alpine

Εστεμπάν Οκόν - Πιέρ Γκασλί

i

©Getty Images

Επικρατεί αισιοδοξία για τη συνέχεια της χρονιάς στο στρατόπεδο της Alpine

Οι οδηγοί της Alpine, Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί σημείωσαν τον πρώτο τους τερματισμό με διπλούς πόντους στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δύο οδηγοί της Alpine τερμάτισαν εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας. Ο αγώνας στη Σαουδική Αραβία βρήκε τον Εστεμπάν Οκόν να τερματίζει στην 8η θέση και τον team mate του Πιέρ Γκασλί στην 9η θέση. Και ενώ ήταν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, το δίδυμο των Γάλλων οδηγών έφυγε από τη Τζέντα με ανάμεικτα συναισθήματα ακολουθώντας αυτό που και οι δύο περιέγραψαν ως μοναχικό αγώνα.

Ο Οκόν μπήκε στα pit για να βάλει τη σκληρή γόμα ελαστικών λίγο πριν βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας που προκλήθηκε από την εγκατάλειψη του Λανς Στρολ (Aston Martin) μέσα στην πίστα, φέρνοντάς τον στην ένατη θέση πίσω από τον Γιούκι Τσουνόντα. Ενώ πέρασε τον οδηγό της AlphaTauri για την 8η θέση, δεν μπόρεσε να κλείσει τη διαφορά από τον Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) μπροστά, αν και κατάφερε να απομακρυνθεί από τα μονοθέσια πίσω του.

Αναλογιζόμενος την 8η θέση του, ο Οκόν είπε: «Λίγο μοναχικός (ο αγώνας), αλλά αυτό ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα πραγματικά. Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις Ferrari μπροστά. Νομίζαμε ότι μπορούσαμε αυτή τη στιγμή, αλλά απομακρύνθηκαν».

Ο Οκόν επίσης θέλει να επισημάνει τη μάχη στην ανάπτυξη των μονοθέσιων που θα περάσουν οι ομάδες αυτή τη σεζόν, καθώς ελπίζει ότι οι αναβαθμίσεις που σχεδιάζει η Alpine, μπορεί να τους δώσει την απόδοση για να αντιμετωπίσουν τις ομάδες που είναι μπροστά τους.

Από την άλλη πλευρά ο Γκασλί ξεκίνησε και τελείωσε τον αγώνα στην 9η θέση. Και ενώ ήθελε να πάρει θετικά στοιχεία από το δεύτερο αγωνιστικό του Σαββατοκύριακο με την ομάδα, παραδέχτηκε ότι υπήρχαν μερικά αρνητικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της διαφοράς από τους αντιπάλους τους μπροστά.

«Νομίζω ότι συνολικά, υπάρχουν σίγουρα κάποια θετικά από τον αγώνα. Δεύτερος αγώνας με την ομάδα, δεύτερη φορά στους βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, περίμενα να είμαστε λίγο πιο κοντά στα μονοθέσια που ήταν μπροστά μας. Θέλουμε σίγουρα περισσότερα, οπότε πρέπει να δουλέψουμε.

Και από την πλευρά μου, υπήρχαν στιγμές το Σαββατοκύριακο που ένιωθα λίγο καλύτερα με το μονοθέσιο, κάποιες άλλες δυσκολευόμουν λίγο περισσότερο. Θα αναλύσουμε τα πάντα, δεύτερος αγώνας με την ομάδα, οπότε σιγά σιγά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε», κατέληξε ο Γκασλί.