Η Audi θα κάνει τα αποκαλυπτήριά της αυτό το μήνα στην Σανγκάη (vid)

Μονοθέσιο Audi 2026

i

©Google

Η Audi θα κάνει τα αποκαλυπτήριά της αυτό το μήνα στην Σανγκάη (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:15 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 06.04.2023

Η Sauber θα χρησιμοποιεί κινητήρες Audi που λειτουργούν με εντελώς ανανεώσιμο καύσιμο.

Τον Αύγουστο του 2022, η Audi ανακοίνωσε τις προθέσεις της να ενταχθεί στη Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων για τη σεζόν του 2026. Λίγους μήνες αργότερα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας του ομίλου Volkswagen κατέληξε σε συμφωνία με τη Sauber. Στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην ελβετική ομάδα της Formula 1. Αργότερα αυτό το μήνα, στην Σανγκάη θα παρουσιαστεί μέρος του σχεδίου της εταιρείας να κυκλοφορήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την είσοδό της στην F1.

Η αποκάλυψη έγινε από έναν εκπρόσωπο της εταιρείας σε συνέντευξή του στο Automotive News Europe. Όσον αφορά το γιατί η εκδήλωση επιλέχθηκε να γίνει στην Σανγκάη ως χώρος για την παρουσίαση του νέου πρωτότυπου αυτοκινήτου της F1, ο εκπρόσωπος της Audi δήλωσε ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας. Ο εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι η Formula 1 έχει μεγάλο κοινό στη Λαϊκή Δημοκρατία.

Επιπλέον, η μεταφορά του αυτοκινήτου στην Κίνα θα εκτιμηθεί από τους οπαδούς μετά από πολλαπλές ακυρώσεις του κινεζικού γκραν πρι που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού. Το Auto Shanghai 2023 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18 Απριλίου με την πρώτη ημέρα για τους δημοσιογράφους και να ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου με την τελευταία ημέρα για το κοινό.

Αν και το 2026 έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, έχουν ήδη ανακοινωθεί δύο σημαντικές αλλαγές. Τα μονοθέσια της F1 θα λειτουργούν με εντελώς συνθετικά καύσιμα, σε αντίθεση με σήμερα, όταν η ανανεώσιμη αιθανόλη αντιπροσωπεύει μόνο το 10% του συνολικού μείγματος. Οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες V6 θα παραμείνουν, αλλά η ηλεκτρική ενέργεια θα αντιπροσωπεύει έως και το 50% της συνολικής παραγωγής. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA κάνει επίσης λόγο για μειωμένο κόστος λειτουργίας για να προσελκύσει νεοεισερχόμενους, κάτι που έχει ήδη συμβεί με τις Sauber/Audi και Red Bull/Ford.

Η Porsche έχει επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον της να ενταχθεί στην F1, αλλά οι διαπραγματεύσεις με τη Red Bull απέτυχαν πέρυσι, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση της μάρκας Zuffenhausen για συμφωνία. Παρά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με τη Red Bull, η Porsche δήλωσε τον Οκτώβριο του 2022 ότι εξακολουθεί να θέλει να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

Ωστόσο, η Porsche δεν θα ενταχθεί στο grid το 2026. Η εταιρεία προφανώς εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, αλλά φέρεται να μην συμβεί αυτό μεσοπρόθεσμα.

Tags: