Δεν παιζόταν και το απόγευμα ο Φερστάπεν στις δοκιμές της Βαρκελώνης

Ο Μαξ Φερστάπεν δείχνει άπιαστος

i

©Pirelli

Δεν παιζόταν και το απόγευμα ο Φερστάπεν στις δοκιμές της Βαρκελώνης

Δημήτρης Μπαλής 19:32 - 02.06.2023

Απόλυτος κυρίαρχος στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull.

Βελτίωσε τον χρόνο του σε σχέση με το μεσημέρι ο Μαξ Φερστάπεν. Στο απογευματινό, δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μον Μελό, ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull δεν άφησε και πάλι κανέναν να κάνει καλύτερο χρόνο από αυτόν.

Μάλιστα κατάφερε να βελτιώσει τον μεσημεριανό του χρόνο, ενώ αυτή τη φορά δεύτερο χρόνο έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin να πλησιάζει αρκετά, αλλά πάνω από 1 δέκατο του δευτερολέπτου.

Με όλους τους οδηγούς να σημειώσουν τους χρόνους τους με τη μαλακή γόμα της Pirelli, ο Χούλκενμπεργκ με τη Haas εμφανίστηκε πολύ ισχυρός με τον τρίτο χρόνο, ενώ ακολούθησε ο Πέρες και μάλλον δείχνει ότι αντιμετωπίζει θέμα ψυχολογίας. Ισως ο πατέρας του, που πήγε στη Βαρκελώνη, να τον εμψυχώσει.

Ο Οκόν που είχε τον τρίτο χρόνο το μεσημέρι με την Alpine, τώρα έκανε τον 5ο, βάζοντας υποψηφιότητα για μια καλή θέση στο γκριντ της Κυριακής. Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, με τις δύο Ferrari ήταν αρκετά κοντά του, αλλά πάνω από 3 δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τον Φερστάπεν, ενώ κοντά στα 5 δέκατα πίσω από τον Ολλανδό ήταν η πρώτη Mercedes με τον Ράσελ.

Ο Χάμιλτον είχε τον 11ο χρόνο, ενώ και πάλι ο Στρολ με τη δεύτερη Aston Martin ήταν μόλις τρίτος από το τέλος σε χρόνο, πάνω από τις δύο Williams, που είναι το πιο αδύναμο σχήμα στο γκριντ.

Ο καιρός στη Βαρκελώνη ήταν συννεφιασμένος και πάντα υπάρχει η πιθανότητα για κάποια μπόρα, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμα και ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli, τα οποία χρειάστηκαν στο Μονακό την περασμένη Κυριακή.

Αύριο το μεσημέρι θα έχουμε το τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών και αργότερα τα προκριματικά για τις θέσεις στο γκριντ. Αν Ferrari και Mercedes δεν βελτιώσουν την απόδοσή τους, θα περιμένουμε είτε από τον Αλόνσο να «πιάσει» τον Φερστάπεν, είτε από τον ομόσταβλό του, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη για «σφήνα» του Οκόν. Ιδωμεν…

Tags: