Ο Σάινθ θέλει να τελειώνει γρήγορα το ζήτημα του συμβολαίου του

Ο Κάρλος Σάινθ και η Ferrari θέλουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στη Βαρκελώνη

i

©Pirelli

Ο Σάινθ θέλει να τελειώνει γρήγορα το ζήτημα του συμβολαίου του

Δημήτρης Μπαλής 10:21 - 02.06.2023

Επιθυμία του Ισπανού, είναι να ανανεωθεί σύντομα η συμφωνία του με τη Ferrari, προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστος τις προσπάθειές του.

Ξεκινούν σήμερα τα ελεύθερα δοκιμαστικά στη Βαρκελώνη, ενόψει του γκραν πρι της Κυριακής. Ωστόσο, κι ενώ το πρωτάθλημα εξελίσσεται, υπάρχουν ανοικτά μέτωπα και στα συμβόλαια των οδηγών.

Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ αποτελούν το δίδυμο της Ferrari και φέτος. Αμφότεροι, όταν βρέθηκαν κι οι δυο στα κόκκινα, έθεσαν υψηλούς στόχους, που άγγιζαν ακόμα και το πρωτάθλημα, μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ και περίπου τρία χρόνια, η ομάδα δεν μπορεί να «χτυπήσει» τη Red Bull και παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Το συμβόλαιο του Ισπανού ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο πως ενδέχεται να γίνει μια... ανταλλαγή, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον φέρεται να βρίσκεται κοντά στους Ιταλούς. Τόσο ο ίδιος ο Βρετανός, όμως, όσο και ο Φρεντερίκ Βασό, διέψευσαν για μια ακόμα φορά πριν τον αγώνα στο Μονακό, πως ενδέχεται να γίνει κάτι τέτοιο, με το όνομα του Σάινθ, από την άλλη μεριά, να ακούγεται για την Audi. Να σημειωθεί πως η γερμανική φίρμα μπαίνει στη Formula 1 το 2026.

Αυτό που θέλει να αποφύγει ο Σάινθ, είναι μια επανάληψη της ιστορίας του 2018, όταν οδηγούσε για λογαριασμό της Renault, δίχως να γνωρίζει τι θα έκανε την επόμενη χρονιά. «Προφανώς και δεν θα αποκαλύψω τα πλάνα μου σχετικά με το συμβόλαιό μου, γιατί είναι κάτι το οποίο δεν κάνω ποτέ. Αλλά αν έχετε ακούσει τις συνεντεύξεις μου κατά το παρελθόν, πάντα ήθελα να ξεκινώ μια σεζόν, γνωρίζοντας πού θα οδηγήσω. Έχω περάσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν με τη Renault, δεν μου άρεσε καθόλου και όλα ήταν άσχημα», σημείωσε ο Σάινθ.

Ερωτηθείς από εκεί και πέρα, αν θα ήθελε να γνωρίζει το μέλλον του στο τέλος του 2023, απάντησε. «Όχι απαραιτήτως φέτος, αλλά πριν την αρχή του επόμενου πρωταθλήματος ή κατά την αρχή του».

Να δούμε τι θα κάνει στη Βαρκελώνη, την Κυριακή, μπροστά στο κοινό του.

Tags: