Στη δημοπρασία η Ferrari Enzo του Φερνάντο Αλόνσο

Φερνάντο Αλόνσο

i

©SS Instagram

Στη δημοπρασία η Ferrari Enzo του Φερνάντο Αλόνσο

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:37 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 01.06.2023

Η ξεχωριστή Ferrari Enzo του Φερνάντο Αλόνσο εκτός από το ότι ανήκει στον Ισπανό, είναι επίσης η πρώτη μονάδα που κατασκευάστηκε και έχει διανύσει λιγότερα από 3.000 μίλια.

Η πολυβραβευμένη Ferrari Enzo που ανήκει στον Φερνάντο Αλόνσο τα τελευταία 12 χρόνια θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα και ενδέχεται να πουληθεί για 5 εκατομμύρια ευρώ. 

Αν και δεν είναι σαφές γιατί ο Αλόνσο «χωρίζει τους δρόμους» του με το διάσημο ιταλικό supercar, είναι ιδιαίτερο από το γεγονός ότι είναι το πρώτο Enzo που κατασκευάστηκε, επίσημα γνωστό ως Scocca n.1. Επιπλέον, το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόνο 4.800 χιλιόμετρα και φαίνεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. 

Το αυτοκίνητο πωλείται από την Monaco Car Auctions στο πλαίσιο της δημοπρασίας L'AstaRossa, η οποία περιλαμβάνει 41 άλλα βραβευμένα μοντέλα Ferrari

Δυστυχώς, ο οίκος δημοπρασιών έχει παράσχει ελάχιστες λεπτομέρειες για την Enzo του Αλόνσο, όπως μια λεπτομερή αναφορά του ιστορικού ιδιοκτησίας και των κινήσεων κατά τη διάρκεια των ετών. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχει φινιριστεί στο δημοφιλές χρώμα του Rosso Corsa και συνοδεύεται από ένα Classiche Red Book που το πιστοποιεί ως την πρώτη Enzo που κατασκευάστηκε. 

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της Enzo του οδηγού της Aston Martin είναι ότι έχει καθίσματα από ανθρακονήματα τυλιγμένα σε μαύρο Alcantara με κόκκινες ραφές και κόκκινα λογότυπα Prancing Horse στα προσκέφαλα. 

Η Enzo του Αλόνσο μπορεί να είναι το πιο ακριβό στην αγορά, ωστόσο δεν είναι το παράδειγμα με τα χαμηλότερα χιλιόμετρα που έχουμε δει να κυκλοφορεί πρόσφατα στην αγορά. Τον Μάρτιο, μια ασημένια Ferrari Enzo του 2003 εισήχθη προς πώληση στο Οντάριο του Καναδά με μόλις 141 μίλια (227 χλμ.) στο ρολόι. 

Ως υπενθύμιση, η Ferrari Enzo τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 6,0 λίτρων που ήταν καλός για 651 ίππους όταν το αυτοκίνητο ήταν καινούργιο. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα εξατάχυτο αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων που στέλνει την ισχύ μέσω των πίσω τροχών.