Δύο στελέχη παίρνει η Ferrari από τη Red Bull

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο Μονακό

i

©Pirelli

Δύο στελέχη παίρνει η Ferrari από τη Red Bull

Δημήτρης Μπαλής 09:52 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 01.06.2023

H Ferrari αποκτά δύο σημαντικά μέλη από τους Αυστριακούς, σε μια προσπάθειά της να γίνει πιο ανταγωνιστική το 2024.

Μπορεί να έχουμε ακόμα 2023, και να κινούμαστε σε ρυθμούς Βαρκελώνης, για το γκραν πρι της Κυριακής, αλλά μη νομίσει κανείς πως οι ομάδες δεν προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά στη Formula 1. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, οι ετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει, με πρώτη και καλύτερη τη Ferrari, που στην προσπάθειά της να γίνει πιο ανταγωνιστική, προχώρησε στην απόκτηση δύο υψηλόβαθμων στελεχών από τη Red Bull.

Η Scuderia παλεύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να κατακτήσει έναν τίτλο στους κατασκευαστές ή τους οδηγούς, δεν τα έχει καταφέρει και μετά την κυριαρχία της Mercedes, ήρθε ξανά η Red Bull να πάρει τα ηνία. Ναι μεν πέρυσι προσπάθησε για το καλύτερο, έμεινε, όμως, στα... κρύα του λουτρού, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν δε πιανόταν, το ίδιο και η RB18.

Φέτος, μια από τα ίδια, ίσως και χειρότερα. Οι Αυστριακοί απέχουν παρασάγγας από τους υπόλοιπους και η Ferrari αρκείται στην τέταρτη θέση στους κατασκευαστές, πίσω από Red Bull, Aston Martin και Mercedes. Η πρώτη προσπάθεια για την αναγέννηση της ομάδας έγινε με την πρόσληψη του Φρεντερίκ Βασό, έστω και αν ακόμα τα πράγματα δεν έχουν μπει στον σωστό δρόμο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το Motorsport Italy, δύο βασικά μέλη της Red Bull αφήνουν τους «ταύρους» για να δουλέψουν στο σχεδιασμό της επόμενης Ferrari, αν και η αλήθεια είναι πως το όλο σενάριο, θυμίζει λίγο θρίλερ. Αφορμή έχει σταθεί η άρνηση των Ιταλών να αφήσουν τον Λοράν Μεκιέ να πάει στην Alpha Tauri, εκτός αν η Red Bull, αφήσει τους δύο μηχανικούς να «μετακομίσουν» στο Μαρανέλο.

Ο ένας είναι ο Ντέιβιντ Τζορτζ, που έχει εργαστεί ως αεροδυναμιστής στη Red Bull και τη Honda στη Formula 1, ενώ έχει θητεύσει επίσης σε NASCAR και Indycar. Όσον αφορά στον δεύτερο, το όνομά του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά με όλα τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνει κανείς πως η Ferrari δεν παρατά τη μάχη και επικεντρώνεται στην ερχόμενη σεζόν, έστω και αν τα πράγματα φέτος κινηθούν σε... ρηχά νερά.

Tags: