Η Alfa Romeo ετοιμάζεται να παραμείνει στην F1 με τη Haas

Η Haas φαντάζει η λύση για την Alfa Romeo

i

©Pirelli

Η Alfa Romeo ετοιμάζεται να παραμείνει στην F1 με τη Haas

Δημήτρης Μπαλής 11:48 - 29.05.2023

Συζητείται διετής συμφωνία, μετά την ολοκλήρωση της υπάρχουσας με τη Sauber.

Alfa Romeo και Haas προχώρησαν τις συζητήσεις τους στο περιθώριο του γκραν πρι του Μονακό, για ενδεχόμενη συνεργασία.

Θυμίζω ότι η Alfa Romeo αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί το δυναμικό της Sauber και νοίκιασε το όνομά της ελβετικής ομάδας για να συμμετέχει στη Formula 1. Ωστόσο, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, το 2023, η συνεργασία αυτή ολοκληρώνεται, και τη διετία 2024 – 2025 θα επιστρέψει το όνομα της Sauber στην F1, ενώ από το 2026 το όνομά της θα νοικιαστεί από την Audi, που με αυτόν τον τρόπο κάνει την είσοδό της στο «μεγάλο τσίρκο».

Η συμφωνία χορηγίας της Alfa Romeo στη Haas, για δύο χρόνια μάλιστα, από το 2024, σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Σημειώνω επίσης ότι επί της παρούσης, Alfa Romeo και Haas, προμηθεύονται και οι δύο μέρη αλλά και κινητήρα από τη Ferrari, έχοντας κοινό σημείο αναφοράς και για την ενδεχόμενη συνεργασία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Alfa Romeo δεν ήθελε να φύγει από τους αγώνες, καθώς στον όμιλο Stellantis (δημιουργήθηκε το 2021 από τη συγχώνευση των ομίλων Fiat Chrysler Automobiles και PSA Peugeot Citroen) θέλουν να έχουν εμπλοκή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Υπήρχε η σκέψη η ομάδα να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) αλλά εκεί συμμετέχει η Peugeot και δεν θα ήταν θεμιτό εταιρείες του ίδιου ομίλου να μάχονται μεταξύ τους, με αντίκτυπο στις εμπορικές τους πωλήσεις.

Κάτι ανάλογο με τις Porsche και Audi στο WEC. Τελικά η Porsche αποσύρθηκε, όμως με την είσοδο της Audi στην F1 από το 2026, υπάρχει χώρος για την Porsche στο WEC.

Tags: