Αισιόδοξος ο Βολφ πως η Mercedes θα επιστρέψει στις πρώτες θέσεις

Πλησίασε η Mercedes την Aston Martin στη βαθμολογία

i

©media.mercedes-benz.com

Αισιόδοξος ο Βολφ πως η Mercedes θα επιστρέψει στις πρώτες θέσεις

Δημήτρης Μπαλής 09:00 - 31.05.2023

Οι αναβαθμίσεις της W14 και η παρουσία των δύο οδηγών στη βαθμολογούμενη πεντάδα στο Μονακό, έφεραν ξανά χαμόγελα στη Mercedes.

Αρκετές ήταν οι αναβαθμίσεις που έφερε στο Μονακό η Mercedes προκειμένου να βελτιώσει την απόδοση της W14. Τα αποτελέσματα φάνηκαν να είναι ενθαρρυντικά για τους Γερμανούς, που στόχο έχουν την επιστροφή στην κορυφή, με τον Τότο Βολφ, να σημειώνει πως η ομάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, απλά θα πρέπει να πηγαίνουν όλοι βήμα-βήμα.

«Στην αρχή της σεζόν τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς βρισκόμασταν κάπου ανάμεσα στην Aston Martin και τη Ferrari. Αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ενόψει Βαρκελώνης, αφού απαιτείται να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Η Βαρκελώνη αποτελεί μια νέα σελίδα για εμάς. Δεν περιμένω να είμαστε ξεκάθαρα καλύτεροι από αυτές τις ομάδας. Χρειαζόμαστε να καταλάβουμε τι κάνει το αυτοκίνητο τώρα, να το ρυθμίσουμε και να το βάλουμε στην πίστα. Ακόμα και με το παλιό πακέτο, το οποίο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μάλλον φρικτό θα έλεγα, στις αρχές της περσινής σεζόν, καταφέραμε να κερδίσουμε με εμφατικό τρόπο στο Ιντερλάγκος (2022), άρα προς τα κάπου οδεύουμε», ήταν τα λόγια του Αυστριακού.

Παραδέχτηκε, όμως, πως η βροχή που έπεσε στον αγώνα του Μονακό, βοήθησε την ομάδα του να κάνει στο σωστό χρονικό διάστημα τα πιτ που χρειαζόταν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να αφήσει πίσω τις Ferrari και πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουν όλοι για την απόδοση της W14, δεδομένων των τόσων πολλών νέων αναβαθμίσεων που έχει.

«Πιστεύω πως φέτος είμαστε καλύτεροι στις FP1 και FP2 συγκριτικά με το υπόλοιπο του τριημέρου. Όσο καλύτερη πρόσφυση προσφέρει η πίστα, τόσο λιγότερη απόδοση έχουμε. Πρέπει να μάθουμε πολλά ακόμα γιατί όλα είναι καινούργια. Εμείς, θα πρέπει να συλλέγουμε τα στοιχεία και να σετάρουμε το αυτοκίνητο όσο καλύτερα μπορούμε. Τα τελευταία 2,5-3 χρόνια είχαμε ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο σε ρυθμό αγώνα, παρά στη διαδικασία για την πολ ποζίσιον. Άρα, οι Κυριακές δείχνουν πιο ευοίωνες σε σχέση με τις κατατακτήριες», κατέληξε.

Tags: