Και πώς να μην τον κατακρίνουν τον Σέρχιο Πέρες;

Τίποτα δεν πήγε καλά για τον Πέρες (και) στο Μονακό

i

©redbullcontentpool.com/

Και πώς να μην τον κατακρίνουν τον Σέρχιο Πέρες;

Δημήτρης Μπαλής 11:59 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 30.05.2023

Η νέα άσχημη εμφάνιση του Σέρχιο Πέρες, αυτή τη φορά στο Μονακό, ανάγκασε τον Χέλμουτ Μάρκο να μιλήσει κάπως σκληρά.

Πριν τον αγώνα του Μαϊάμι, ο Σέρχιο Πέρες είχε δηλώσει πως αν θέλει να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου, θα πρέπει να αρπάζει τις ευκαιρίες, να μην κάνει λάθη και να τερματίζει όσες φορές μπορεί, παραπάνω από τον Μαξ Φερστάπεν. Από τότε που το είπε, σαν να «αυτοματιάστηκε» ο Μεξικανός, ο οποίος παρόλο που στο Μαϊάμι ξεκινούσε από την πρώτη θέση και ο Φερστάπεν από την ένατη, είδε τον ομόλογό του να τον περνά άνετα και να κατακτά τη νίκη.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν στο Μονακό, καθώς μια πρόσκρουση στο Q1 του Σαββάτου τον ανάγκασε να ξεκινήσει τελευταίος, αλλά μην φανταστεί κανείς πως ο αγώνας του ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Τρεις επαφές με τους Λανς Στρολ, Κέβιν Μάγκνουσεν και Τζορτζ Ράσελ, πέντε πιτ στοπ, δύο γύρους πίσω από τον νικητή Φερστάπεν και μια 16η θέση, σαφώς και δεν τον κάνουν υπερήφανο.

Ο Πέρες βρίσκεται μεν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 105 βαθμούς, αλλά περισσότερες πιθανότητες έχει να τη χάσει από τον Φερνάντο Αλόνσο που έχει 93, παρά να πιάσει στην κορυφή τον ομόλογό του, που έχει 144. Βλέποντάς τα όλα αυτά λοιπόν, ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, ανέφερε, προειδοποιώντας τον κατά κάποιον τρόπο.

«Όλα πήγαν στραβά στο Q1. Ελπίζω πως τα λάθη που έκανε, να είναι αρκετά έως το τέλος της χρονιάς. Σε γενικές γραμμές, η ταχύτητά του ήταν καλή, αλλά το ατύχημά του στις κατατακτήριες δοκιμές, του κατέστρεψαν το Σαββατοκύριακο. Δεν ήταν ένα ανεύθυνο λάθος, αλλά παράλογο», ήταν τα λόγια του 80χρονου Μάρκο.

©redbullcontentpool.com/

Πλέον, αν ο Πέρες θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο, θα πρέπει τουλάχιστον να τερματίσει εμπρός από τον Φερστάπεν στη Βαρκελώνη, καθώς έτσι θα αποκτήσει καλύτερη ψυχολογία, που ίσως του δώσει δύναμη για τη συνέχεια.

Tags: