Ετοιμη για την πρόκληση του Μπακού η Aston Martin (vid)

Ο Φερνάντο Αλόνσο στο γκραν πρι της Αυστραλίας

i

©Pirelli

Ετοιμη για την πρόκληση του Μπακού η Aston Martin (vid)

Δημήτρης Μπαλής 19:41 - 27.04.2023

Με τρία βάθρα σε ισάριθμους αγώνες, η βρετανική ομάδα αναζητά όχι απλά το τέταρτο αλλά και το ψηλότερο σκαλί.

Η Aston Martin το 2021, με τον Σεμπαστιάν Φέτελ στο τιμόνι και εν μέσω πανδημίας, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στο Αζερμπαϊτζάν, πίσω από τον Σέρχιο Πέρες και τη Red Bull. Ηταν το παρθενικό της βάθρο στο Μπακού. Πέρυσι, πάλι με τον Φέτελ τερμάτισε στην 6η θέση.

Όμως, φέτος, με τρεις τρίτες θέσεις στα τρία πρώτα γκραν πρι σε Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Αυστραλία, όλες με τον Αλόνσο, πήγε στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο το κάτι παραπάνω ή το πολύ παραπάνω.

Ο Λανς Στρολ δήλωσε ότι «το Μπακού είναι ένας χώρος που κρατά υπέροχες αναμνήσεις για μένα, παίρνοντας το πρώτο μου βάθρο στη Formula 1 το 2017 και μπαίνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο ελπίζοντας να συνεχίσουμε στη φόρμα που έχουμε από την αρχή της σεζόν. Γενικά, είναι μια πραγματικά διασκεδαστική πίστα. Θα έχουμε επίσης το πρώτο Sprint της χρονιάς αυτό το Σαββατοκύριακο και με ένα άλλο νέο σχήμα, το οποίο νομίζω ότι θα είναι υπέροχο για τους οπαδούς. Πρέπει να πατήσουμε γερά καθώς θα υπάρχει λίγος χρόνος για να προετοιμαστούμε για τις κατατακτήριες και τους αγώνες, αλλά η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά φέτος, οπότε ξέρω ότι είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση».

Οσο για τον… γερόλυκο Φερνάντο Αλόνσο, τόνισε ότι: «έχω επαναφορτίσει τις μπαταρίες μετά από την έκρηξη αδρεναλίνης στο ξεκίνημα της σεζόν και τώρα ανυπομονώ για το Μπακού. Η πίστα παρουσιάζει για τους οδηγούς μια μοναδική πρόκληση, καθώς αντιμετωπίζουμε πολλά στενά τμήματα δρόμων με αργή ταχύτητα και στη συνέχεια ευθείες εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας που δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για ρίσκο. Μετά από τρεις αγώνες ξέρουμε καλύτερα το αυτοκίνητό μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε στην Αυστραλία και να συνεχίσουμε δυναμικά στους επόμενους αγώνες».

Tags: