Αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της McLaren

Όσκαρ Πιάστρι

i

©Mclaren

Αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της McLaren

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:12 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 04.04.2024

Η McLaren ανακοίνωσε αλλαγές για την ομάδα της διοίκησης της, με τον Νταβίντ Σάντσεζ να αποχωρεί λόγω «μη ευθυγράμμισης» του ίδιου με την ομάδα αναφορικά με τους ρόλους που περιλάμβανε η θέση του στον οργανισμό.

Οι διοικούντες τη McLaren προχώρησαν σε νέες αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της ομάδας της Formula 1, ύστερα από τα πρώτα τρία γκραν πρι του 2024.

Συγκεκριμένα ο Νταβίντ Σάντσεζ αποχώρησε από τη βρετανική ομάδα, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Γάλλος εντάχθηκε στη McLaren από τη Ferrari τον Ιανουάριο μεταξύ μιας σειράς προσλήψεων για να ενισχύσει το μηχανολογικό επιτελείο της ομάδας, όμως έγινε φανερό ότι τα καθήκοντά του ως τεχνικός διευθυντής που είναι υπεύθυνος για το concept και τις επιδόσεις «δεν ήταν τα κατάλληλα» με αυτά που συζητήθηκαν προηγουμένως.

Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, τόνισε σε δήλωσή του ότι «μετά από προσεκτικές συζητήσεις μεταξύ του Νταβίντ Σάντσεζ και της ηγετικής ομάδας, πάρθηκε η κοινή απόφαση να φύγει ο Νταβίντ από την ομάδα.

Κατά τον κοινό προβληματισμό μας, έγινε φανερό ότι ο ρόλος, οι ευθύνες και οι φιλοδοξίες που σχετίζονται με τη θέση του Νταβίντ δεν ευθυγραμμίζονταν με τις αρχικές μας προσδοκίες, όταν συμφώνησε να ενταχθεί στην ομάδα τον Φεβρουάριο του 2023».

Ο Στέλα θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, έως ότου προσληφθεί μόνιμος αντικαταστάτης του Γάλλου. Μετά την αποχώρηση του Σάντσεζ, ο Μάρσαλ αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής σχεδιαστή, ο Νιλ Χούλντεϊ θα μεταβεί στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ ο Πίτερ Προδρόμου συνεχίζει ως τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής.

Tags: