Ποινή τριών θέσεων στον Λεκλέρ για τον Αγώνα Σπριντ

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Pirelli

Ποινή τριών θέσεων στον Λεκλέρ για τον Αγώνα Σπριντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:18 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:21 - 01.07.2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ δέχθηκε ποινή τριών θέσεων από τους αγωνοδίκες, καθώς ο Μονεγάσκος οδηγός παρεμπόδισε την προσπάθεια του Όσκαρ Πιάστρι στο Sprint Shootout της Αυστρίας.

Ο Σαρλ Λεκλέρ τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων για τον αγώνα Sprint του Σαββάτου (1/7) στην Αυστρία, αφού οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari μπλόκαρε τον πιλότο της McLaren Όσκαρ Πιάστρι κατά τη διάρκεια του Sprint Shootout. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο 25χρονος να πέσει στην 9η θέση, ενώ μία θέση κέρδισαν οι Φερνάντο Αλόνσο, Λανς Στρολ και Έστεμπαν Οκόν.

Οι επαναλήψεις έδειξαν ότι ο Πιάστρι έπεσε έξω από το αργό μονοθέσιο του Μονεγάσκου στην κορυφή της στροφής 9 στη φάση SQ1, με τον Αυστραλό στη συνέχεια να αποκλείεται στη 17η θέση, ενώ ο Λεκλέρ πέρασε οριακά στη 15η. 

Τι αναφέρει το επίσημο έγγραφο της FIA: 

Στο επίσημο έγγραφο της FIA προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός πως ο Λεκλέρ ανέφερε πως η τελευταία ενημέρωση που είχε από τον αρχιμηχανικό του σχετικά με την απόσταση από τον Πιάστρι ήταν στη στροφή 4. 

Επίσης, το έγγραφο αναφέρει που έχει δημοσιευθεί πως ο Αυστραλός πρωτάρης έχασε μισό δευτερόλεπτο σε εκείνο το σημείο, πράγμα που πιθανότατα του κόστισε την είσοδο του στο SQ2.