Εγκρίθηκε και επίσημα η είσοδος της Andretti στη Formula 1

Εγκρίθηκε και επίσημα η είσοδος της Andretti στη Formula 1

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 02:58 - 04.10.2023

Μετά από καιρό διαπραγματεύσεων η FIA έδωσε το «πράσινο φως» στην Andretti. Η αμερικανική ομάδα αναμένεται να μπει στη Formula 1 από το 2025.

H FIA έδωσε το «πράσινο φως» στην Andretti μετά από μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων. Η αμερικανική ομάδα αναμένεται να γίνει η 11η ομάδα του grid από το 2025. 

Σε ανακοίνωσή της η FIA έκανε γνωστό πως η αμερικανική ομάδα ήταν η μόνη που πήρε έγκριση, καθώς πληροί όλα τα κριτήρια. Κάπως έτσι πέρασε στο τελευταίο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει αξιολόγηση από την Liberty Media (κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1).

Τώρα το μόνο που μένει είναι η αμερικανική ομάδα να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με την FOM, τον CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, όσο και με τις δέκα ομάδες του grid. 

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αξιολόγηση ομάδων, λέγοντας: «Η FIA ήταν ξεκάθαρη με τη θέσπιση αυστηρών κριτηρίων στη διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας δήλωσης ενδιαφέροντος για την F1. H FIA είναι υποχρεωμένη να εγκρίνει τις αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια της φόρμας και ενέκρινε αυτή της Andretti Formula LLC ώστε να προχωρήσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Λαμβάνοντας αυτή την απόφαση, η FIA ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θέλω να συγχαρώ τον Μάικλ Αντρέτι και την ομάδα του».

Η Andretti με τη σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση για τα νέα: «Είναι τιμή για την Andretti Cadillac η έγκριση συμμετοχής της Andretti Formula Racing στη Formula 1 από την FIA. Εκτιμούμε την αυστηρή, διαφανή και πλήρη διαδικασία αξιολόγησης και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούμε σε ένα τόσο ιστορικό και διάσημο πρωτάθλημα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη Formula 1 καθώς συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας να ενταχθούμε στο grid το συντομότερο δυνατό».

To εντυπωσιακό ρολόι του Λιούις Χάμιλτον - Κοστίζει 150.000 ευρώ και λάμπει από τα διαμάντια
FORMULA 1

09:42 - 02.10.2023

To εντυπωσιακό ρολόι του Λιούις Χάμιλτον - Κοστίζει 150.000 ευρώ και λάμπει από τα διαμάντια

H φετινή αγωνιστική παρουσία του Λιούις Χάμιλτον δεν θυμίζει αυτή των προηγούμενων ετών, αλλά αυτό δεν στερεί το δικαίωμα από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, να εντυπωσιάζει... εκτός πίστας, με το πανάκριβο νέο του ρολόι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία ομάδα που μπήκε στη Formula 1 ήταν η Haas το 2016 και η Andretti Cadillac, η οποία θα είχε τουλάχιστον κινητήρες Renault, συνεχίζει να προετοιμάζει τη νέα της έδρα στην Ιντιάνα, αν και θα μπορούσε να έχει μια άλλη μικρή στην Ευρώπη, στην Αγγλία.