Ψήφος εμπιστοσύνης του Φόουλς στον Σάρτζεντ

Λόγκαν Σάρτζεντ

i

©Williams Racing

Ψήφος εμπιστοσύνης του Φόουλς στον Σάρτζεντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:51 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 30.09.2023

Ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Φόουλς ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θέλει να επενδύσει πάνω στον Λόγκαν Σάρτζεντ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία πως θα ήθελε να συνεχίσει με τον Αμερικανό και την επόμενη χρονιά.

Ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Φόουλς, δήλωσε ότι η βρετανική ομάδα συνεργάζεται με τον Λόγκαν Σάρτζεντ όσο περισσότερο μπορεί για να βοηθήσει τον Αμερικανό να πραγματοποιήσει τους στόχους του καθώς τον θέλει και την επόμενη χρονιά στην ομάδα. 

Το να μάθει ο Σάρτζεντ τα κατατόπια στον απαιτητικό κόσμο της Formula 1 κατά τη διάρκεια της παρθενικής του σεζόν στο σπορ ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τον 22χρονο από τη Φλόριντα. Ο οδηγός της Williams δυσκολεύτηκε να έχει ένα «καθαρό» αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, καθώς οι περισσότερες προσπάθειές του τον έχουνε βρει να καταλήγει στις μπαριέρες. 

Αλλά η Williams δεν εγκαταλείπει τον οδηγό της. Αντίθετα, έχει εντείνει τις προσπάθειές της να συμβουλεύσει και να καθοδηγήσει τον Σάρτζεντ, με σκοπό να απελευθερώσει το ταλέντο στο οποίο πιστεύει η ομάδα.

«Ο Λόγκαν έχει πολύ σαφείς στόχους που θα πρέπει να πετύχει πριν το τέλος της σεζόν, και θα συνεργαστούμε μαζί του αδιάκοπα», σχολίασε αρχικά ο Φόουλς και συνέχισε: Αυτό είναι το σημαντικό: δουλεύουμε από κοινού. Θέλουμε να τον δούμε να πετυχαίνει, και τον θέλουμε και του χρόνου στο μονοθέσιο. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και σε εμάς. Πήραμε κάποιον απευθείας από τη Formula 2 χωρίς αρκετές δοκιμές, τον βάλαμε για μιάμιση ημέρα στο Μπαχρέιν στο μονοθέσιο και ύστερα του ευχηθήκαμε καλή σεζόν, σε μια χρονιά που ήταν χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερα δύσκολη για rookies».

©Williams Racing

Αν και το ατύχημα του Σάρτζεντ στη Σουζούκα τράβηξε τα βλέμματα, μιας και πολύ τον σύγκριναν με τον Νίκολσς Λατίφι, ένας οδηγός που επίσης θεωρήθηκε από αυτούς που δεν άξιζαν να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο. Στη συνέχεια ο Φόουλς απάντησε πως κοιτώντας ενδελεχώς τα δεδομένα από το Ιαπωνικό γκραν πρι, μπορούσε να φανεί από τον Αμερικανό η πρόοδος που θέλει η ομάδα από αυτόν.

«Υπήρχαν κάποια αρκετά ενθαρρυντικά σημάδια από τον αγώνα. Αρχικά, ο Λόγκαν δεν είχε το ίδιο αεροδυναμικό πακέτο με τον Άλμπον. Έχουμε αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο του Άλεξ που δεν βρίσκονται στο μονοθέσιο του Λόγκαν λόγω των πολλών απωλειών που είχαμε φέτος. Συχνά, λοιπόν, όταν βλέπεις μια διαφορά στην επίδοση, δεν είναι ακριβώς όλη η αλήθεια αποτυπωμένη στα γυρολόγια. 

©Williams Racing

Επιπλέον, εάν δείτε τη Suzuka, βελτιώθηκε μέσα στο τριήμερο. Στο FP3, έκανε χρόνο εφάμιλλο του Άλεξ. Στις κατατακτήριες, μέχρι το ατύχημα βρισκόταν εντός ενός δέκατου από τον χρόνο του Άλεξ, σε μια από τις πιο δύσκολες πίστες της σεζόν. Έτσι, υπάρχει πρόοδος υπό κάποια έννοια, όμως αυτή σπιλώνεται από κάποια σειρά ζητημάτων και ατυχημάτων που έχουν προκύψει». 

Στο τέλος, ο Φόουλς ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θέλει να επενδύσει πάνω στον Σάρτζεντ, λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Λόγκαν και να επενδύουμε πάνω του, καθώς θέλουμε να πετύχει. Βρίσκεται σε ένα ταξίδι εντός της Williams. 

Έχουμε ένα πρόγραμμα νέων οδηγών στο οποίο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Μόνο όταν φτάσουμε στο σημείο που όλοι μας θα έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα πως έχει έρθει το τέλος αυτού του ταξιδιού, θα παρθούν αποφάσεις. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό, όμως, επ’ ουδενί».