Λεκλέρ: «Είχαμε ένα θετικό τριήμερο με καλό ρυθμό»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Λεκλέρ: «Είχαμε ένα θετικό τριήμερο με καλό ρυθμό»

Ο Σαρλ Λεκλερ ήταν χαρούμενος με την απόδοση του μονοθεσίου του, ενώ σχολίασε και την «μάχη» που είχε με τον Λιούις Χάμιλτον.

Μετά από αρκετό καιρό η Scuderia Ferrari επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν αυτός που πήρε την πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής (28/7) και στον σημερινό αγώνα (30/7) κατάφερε να τερματίσει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 

Ο Μονεγάσκος οδηγός τερμάτισε τον αγώνα πίσω μόνο από τις δύο Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες. 

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Λεκλέρ μίλησε στον Μάρτιν Μπράντλ και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με την απόδοση του μονοθεσίου του: «Είχαμε ένα θετικό τριήμερο από πλευράς ρυθμού. Είχα καλό αγώνα, όχι όμως ο Κάρλος. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, το οποίο είναι καλό. Αν δούμε όμως τη Red Bull, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να τη φτάσουμε γιατί η φθορά ελαστικών και ο ρυθμός αγώνα τους είναι πολύ μπροστά από το δικό μας». 

Στη συνέχεια σε ερώτηση του Μπράντλ για το αν κράτησε με άνεση πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον, ο Λεκλέρ απάντησε: «Ναι, μέχρι να μου πουν από την ομάδα να κάνω εξοικονόμηση στα καύσιμα. Στους τελευταίους γύρους έπρεπε να κάνω έντονη εξοικονόμηση, δυσκολευόμουν πολύ. Είχα το ρυθμό για να κρατήσω πίσω μου τον Λιούις. Ήξερα όμως στο τέλος πως θα έμπαινε για αλλαγή ελαστικών ώστε να κάνει τον ταχύτερο γύρο. Αυτό έκανε τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη»