Φερστάπεν: «Για πρώτη φορά νίκησα από την 6η θέση, έκανα τις σωστές κινήσεις προσπέρασης»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Για πρώτη φορά νίκησα από την 6η θέση, έκανα τις σωστές κινήσεις προσπέρασης»

Ο Μαξ Φερστάπεν σχολίασε το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 6η θέση του αγώνα στο Βέλγιο, αλλά επίσης αναφέρθηκε στις σωστές κινήσεις προσπέρασης που έκανε.

Ακόμα μία νίκη σημείωσε στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Μαξ Φερστάπεν, που είτε βρέχει είτε έχει ήλιο, δεν καταλαβαίνει τίποτα. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να επικρατήσει στο γκαρν πρι του Βελγίου, περνώντας σε μια φάση τον ομόσταβλό του, Σέρχιο Πέρες, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου πλαισίωσε ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πιλότος της Red Bull αναδείχθηκε και ο «Driver of the Day» στη σχετική ψηφοφορία της Formula 1.  

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας ο Ολλανδός αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν στον ασύρματο μεταξύ του ιδίου και του μηχανικού του, λέγοντας: «Έριξα το ρυθμό μου. Πάντα κοιτάζουμε τα δεδομένα, το επίπεδο φθοράς των ελαστικών. Αυτή η πίστα είναι ιδιαίτερα "σκληρή" με τα ελαστικά. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα μη αναγκαίο, κάτι που τήρησα έως το τέλος».

Στη συνέχεια ο Φερστάπεν μίλησε για το γεγονός ότι εκκίνησε από την 6η θέση του grid: «Για πρώτη φορά νίκησα από την 6η θέση. Ήξερα ότι το μονοθέσιό μας είναι εξαιρετικό, απλά έπρεπε να "επιβιώσω" από το συνωστισμό στην πρώτη στροφή του αγώνα. Έχω άλλωστε αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιες συνθήκες. Έμεινα μακριά από προβλήματα και από εκεί και πέρα έκανα τις σωστές κινήσεις προσπέρασης. Στην αρχή κόλλησα σε ένα "τρενάκι" με DRS, όμως αφού το άφησα πίσω μου ακολούθησα το δικό μου ρυθμό. Ήταν ένας απολαυστικός αγώνας».

Ερωτηθείς για τη στιγμιαία απώλεια ελέγχου της RB19 στην Eau Rouge και την Raidillon όταν άρχισε να ψιχαλίζει, ο οδηγός της Red Bull ανέφερε: «Πιθανώς είναι η χειρότερη στροφή για να έχεις μία τέτοια στιγμή. Ήταν λίγο επικίνδυνα όταν άρχισε να βρέχει, γιατί δεν μπορούσα να ξέρω πόσο δυνατά έβρεχε. Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι δυσάρεστο».