Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά την επικράτηση του Φερστάπεν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Redbullcontentpool

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά την επικράτηση του Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:35 - 30.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 30.07.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε ακόμη μία νίκη στη φετινή σεζόν της Formula 1 και πλέον είναι ένα βήμα πιο κοντά στη κατάκτηση του τρίτου τίτλου στη καριέρα του στο άθλημα.

Ακόμα μία νίκη σημείωσε στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Μαξ Φερστάπεν, που είτε βρέχει είτε έχει ήλιο, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την 10η νίκη του στη φετινή σezόν της Formula 1 έναντι 12 γκραν πρι που έχουν διεξαχθεί. 

Ο οδηγός της Red Bull μετά από αυτή τη νίκη του έκανε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πλέον ο 25χρονος έχει 314 βαθμούς με τον ομόσταβλό του, Σέρχιο Πέρες να είναι στη δεύτερη θέση της κατάταξης, έχοντας 189. 

Πέρα από τη μάχη της πρώτης θέσης στη βαθμολογία των οδηγών μέγαλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «μάχη» για την τρίτη θέση ανάμεσα στον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin και τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes που έχουν 149 και 148 βαθμούς αντίστοιχα.

Όσον αφορά τη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Red Bull προηγείται σταθερά με 503 βαθμούς. Αρκετά πίσω από την αυστριακή ομάδα βρίσκεται η Mercedes που έχει 247 βαθμούς και στην τρίτη θέση είναι η Aston Martin με 196.

Το επόμενο ραντεβού οδηγών και ομάδων με τους φίλους του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του Αυγούστου στην Ολλανδία, μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

Tags: