O Φερστάπεν έκανε τη διαφορά την πρώτη μέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

O Φερστάπεν έκανε τη διαφορά την πρώτη μέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:00 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 02:53 - 22.02.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια ημέρα χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Η πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης των μονοθεσίων στο Μπαχρέιν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ομάδες αι οδηγοί είχαν την δυνατότητα να πάρουν μία γεύση από τα νέα αυτοκίνητα, με τα οποία θα αγωνιστούν τη φετινή χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο και στο πρώτο πρωινό σκέλος των δοκιμών στην πίστα του Σακχίρ.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 σημείωσε με τη C3 γόμα ελαστικών το 1:31,662 και ήταν με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Λάντο Νόρις της McLaren, με τον Βρετανό να κάνει 72 γύρους και να απέχει για 1,1 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Ολλανδού. Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari κατετάγη στη 3η θέση των χρόνων, έχοντας μία καλή ημέρα πίσω από το τιμόνι της SF-24.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB ήταν στη 4η θέση της τελικής κατάταξης, που συμπλήρωσε 48 γύρους και πλησίασε στα μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον χρόνο του Σάινθ.

Πιερ Γκασλί και Λανς Στρολ πήραν τις θέσεις τους στα κόκπιτ των Alpine και Aston Martin και συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα, μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ, όπου έμεινε στην 7η θέση από τις πρωινές δοκιμές.

Στην 8η θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin, ο οποίος μαζί με τον Στρολ κατέγραψαν 130 παραγωγικούς γύρους και πήραν πολύτιμα δεδομένα για το εργοστάσιό τους.

Ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren ήταν στην 9η θέση της κατάταξης, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Γκουάνγιου Ζου με την Kick Sauber.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τον Μαξ Φερστάπεν στο κόκπιτ του μονοθεσίου του όλη την ημέρα ήταν και ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes.

Ο Βρετανός πιλότος κατέγραψε με την W15 121 γύρους, αλλά χωρίς να κυνηγήσει ανταγωνιστικό χρόνο. Την Πέμπτη (2/2) στα κόκπιτ των Red Bull και Mercedes θα κάθονται οι Σέρχιο Πέρες και Λιούις Χάμιλτον αντίστοιχα.

Η δράση στον μαγικό κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται την Πέμπτη (22/2) με την δεύτερη ημέρα χειμερινών δοκιμών, η οποία ξεκινάει στις 09:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Tags: