Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο πρώτο πρωινό σκέλος των δοκιμών του Μπαχρέιν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο πρώτο πρωινό σκέλος των δοκιμών του Μπαχρέιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:00 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:34 - 21.02.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος με τη νέα Red Bull RB20 στο πρώτο πρωινό σκέλος των δοκιμών του Μπαχρέιν, 0,7’’ μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ.

Η πρώτη ημέρα δοκιμών εξέλιξης μονοθέσιων της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε την Τετάρτη (21/2) στην πίστα του Σακχίρ.

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρωινή περίοδο της πρώτης ημέρας του 2024, έχοντας ως επίδοση το 1:32.548.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χρησιμοποίησε τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli στον μέσον του πρώτου εκ των δύο τετράωρων της σημερινής ημέρας δοκιμών, με την RB20 να φαίνεται σταθερή σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Ο Φερστάπεν κατέγραψε 63 γύρους και ήταν 0,699 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Σαρλ Λεκλέρ και ενάμιση δέκατο πάνω από την Aston Martin AMR24 του Φερνάντο Αλόνσο.

Στην 4η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι με την McLaren MCL38, έχοντας περίπου 3 δέκατα διαφορά από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Η Mercedes W15 του Τζορτζ Ράσελ σημείωσε τον 6χρόνο, 1,7''μακριά από τον Φερστάπεν και πίσω από την RB του πέμπτου Γιόυκι Τσουνόντα.

Στην 7η θέση των χρόνων ήταν ο Βάλτερι Μπότας της Stake, μπροστά από τον Άλεξ Άλμπον, ο οποίος είχε ένα πρόβλημα αξιοπιστίας της Williams FW46, καθώς σταμάτησε στη στροφή 1 της πίστας 25 λεπτά πριν από το τέλος, χωρίς να χρειαστεί να βγουν οι κόκκινες σημαίες και να διακοπούν ο δοκιμές.

Στην 9η θέση των χρόνων κατετάγη ο Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος είχε μία έξοδο με την Alpine A524, λόγω μίας ισχυρής ροπής του ανέμου στη στροφή 4, ενώ στη 10η θέση τερμάτισε ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas.

Θυμίζουμε πως στις απογευματινές δοκιμές θα εναλλαχτούν οι οδηγοί στα κόκπιτ, εκτός από τον Μαξ Φερστάπεν και τον Τζορτζ Ράσελ, όπου θα συνεχίοσυν.

Tags: