Ξεκίνησε σήμερα (21/02) το τριήμερο δοκιμών των νέων μονοθέσιων της F1 στο Μπαχρέιν

Formula 1

i

Formula 1/©Intime

Ξεκίνησε σήμερα (21/02) το τριήμερο δοκιμών των νέων μονοθέσιων της F1 στο Μπαχρέιν

Γιάννης Λιβανός 12:56 - 21.02.2024

Στο Μπαχρέιν το πρωί της Τετάρτης (21/02) ξεκίνησε το τριήμερο δοκιμαστικών στα καινούρια μονοθέσια της F1 ενόψει της επίσημης εκκίνησης του πρωταθλήματος στις 29 Φεβρουαρίου στην ίδια πίστα.

Την ευκαιρία να τσεκάρουν τις νέες αλλαγές και βελτιώσεις που έχουν γίνει στα μονοθέσια θα έχουν οι ομάδες της Formula 1 το προσεχές τριήμερο (21-22-23/02) στο Μπαχρέιν, εκεί όπου ξεκινά το νέο πρωτάθλημα, με το πρώτο GP της καινούριας αγωνιστικής περιόδου.

Την Τετάρτη λοιπόν (21/02) ξεκινούν οι δοκιμές στα καινούρια μονοθέσια με γνώμονα την έναρξη του πρωταθλήματος σε οκτώ μέρες από τώρα στο Μπαχρέιν. Οι δοκιμές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, προκειμένου οι ομάδες να διαπιστώσουν την αποδοτικότητα των αλλαγών στα φετινά τους μονοθέσια. Ύστερα από αυτά τα δοκιμαστικά όλες οι ομάδες της F1 θα πρέπει να αναλύσουν τα δεδομένα στις επόμενες έξι μέρες πριν παραταχθούν στο πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της νέας σεζόν.

Την ίδια ώρα οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμόσουν τα νέα αυτοκίνητα στις δικές τους οδηγικές προδιαγραφές, να εντοπίσουν τις καλύτερες ρυθμίσεις για το δικό τους στιλ οδήγησης. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο αυτό το τριήμερο στο Μπαχρέιν συμμετέχουν οι αγωνιστικοί οδηγοί κάθε ομάδας, και όχι οι οδηγοί δοκιμών.

Συγκεκριμένα κάθε οδηγός από τις 10 ομάδες της F1 θα έχει στη διάθεσή του μιάμιση ημέρα για να πραγματοποιήσει τις δικές του ρυθμίσεις, και να βοηθήσει την ομάδα του να βγάλει στην επιφάνεια όση περισσότερη από τη δυναμική έχει το νέο της μονοθέσιο.

Δείτε παρακάτω ποιοι θα οδηγήσουν και πότε αυτό το τριήμερο στην πίστα του Μπαχρέιν: