Ο Φέτελ αναφέρεται στον αντίκτυπο του Σουμάχερ στους οδηγούς της εποχής του

Σεμπάστιαν Φέτελ και Μίκαελ Σουμάχερ

i

©Red Bull

Ο Φέτελ αναφέρεται στον αντίκτυπο του Σουμάχερ στους οδηγούς της εποχής του

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μίλησε για τον αντίκτυπο του Μίκαελ Σουμάχερ στους οδηγούς της εποχής του, με αφορμή την επερχόμενη 10η πικρή επέτειο του ατυχήματός του.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει αναλογιστεί τον αντίκτυπο του Μίκαελ Σουμάχερ στον κόσμο του αθλητισμού και της Formula 1, καθώς πλησιάζει η 10η επέτειος του ατυχήματός του.  

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Σουμάχερ έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του ενώ έκανε σκι στη Γαλλία, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα και τέθηκε σε κώμα. Βγήκε από αυτό το καλοκαίρι του 2014 και επέστρεψε στην πατρίδα του στη λίμνη της Γενεύης για περαιτέρω θεραπεία υπό τη φροντίδα ειδικών γιατρών. 

Ωστόσο, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε, με την οικογένειά του να προστατεύει έντονα και να μην ενημερώνεται για την κατάσταση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. 

Ο Φέτελ θεωρήθηκε από ορισμένους ως «Baby Σουμάχερ», έγινε ο δεύτερος Γερμανός που κέρδισε τον τίτλο το 2010, κερδίζοντας τέσσερις συνολικά, και αγωνίστηκε εναντίον του Σουμάχερ στα χρόνια της επιστροφής του στη Mercedes το 2010-2012. Ο πρώην οδηγός της Red Bull αισθάνεται ότι o αντίκτυπος του Γερμανού σήμερα έχει μειωθεί σε σύγκριση με τη γενιά του, αλλά πιστεύει ότι αυτό είναι απλώς ένα φυσικό μέρος του αθλητισμού. 

©Red Bull Content Pool/ Μίκαελ Σουμάχερ και Σεμπάστιαν Φέτελ

«Στα σπορ τα πράγματα προχωρούν διαρκώς, μάλιστα προχωρούν ακόμα και πολύ γρήγορα», ανέφερε αρχικά ο Φέτελ, μιλώντας για τον Μίκαελ Σουμάχερ και συνέχισε. «Αυτό είναι καλό, διότι ο χρόνος προχωρά προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω, ο χρόνος δεν μπορεί να μένει στάσιμος. Κάποιος σαν τον Μίκαελ θα μνημονεύεται πάντα, διότι οι επιτυχίες και οι στατιστικές του θα είναι διαρκώς ορατές και ξεκάθαρες, αλλά οι ιδιαιτερότητες των διαφορετικών χαρακτήρων πάντα θα παραμένουν. 

Ο Μίκαελ είχε αυτό τον ιδιαίτερο δεσμό του με τη Ferrari, πέτυχε το θαύμα των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, συνέθεσε μια ομάδα εκεί και όλοι έμειναν μαζί για τόσο πολύ καιρό», πρόσθεσε. Ο Φέτελ συμπλήρωσε επίσης ότι ο Σουμάχερ θα έχει πάντα μια περίοπτη θέση στην ιστορία, ακόμα κι έχοντας χάσει τη δημοτικότητά του στις νέες γενιές: «Παρότι ίσως είναι δύσκολο να το διανοηθούμε, ένας Μίκαελ Σουμάχερ ή ένας Μάικλ Τζόρνταν θα γίνονται αντιληπτοί διαφορετικά στο πέρασμα του χρόνου. 

Την ίδια μέρα θα μας συστηθούν τα μονοθέσια των Williams και Sauber για το 2024
FORMULA 1

17:24 - 23.12.2023

Την ίδια μέρα θα μας συστηθούν τα μονοθέσια των Williams και Sauber για το 2024

Με διαφορά ελάχιστων λεπτών, Williams και Sauber αποκάλυψαν πως τα μονοθέσια με τα οποία θα μπουν στο 2024 αναμένεται να αποκαλυφθούν με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου.

Δεν θα εξαφανιστούν ποτέ από τα βιβλία της ιστορίας ή για τους (σκληροπυρηνικούς) φιλάθλους, αλλά για ένα νέο παιδί σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι λιγότερο περιβόητος από όσο για μένα παλιά. Ήταν ένας ήρωας της γενιάς μου. Στο μέλλον, ίσως και ο Λιονέλ Μέσι να είναι λιγότερο διάσημος σε σχέση ίσως με κάποιον σαν τον Έρλινγκ Χάλαντ. Αλλά αυτό είναι κάτι καλό, διότι κάθε εποχή γράφει τις δικές της ιστορίες, κάθε εποχή έχει τις δικές της ηρωίδες και ήρωες», κατέληξε ο Γερμανός.