Την ίδια μέρα θα μας συστηθούν τα μονοθέσια των Williams και Sauber για το 2024

Λόγκαν Σάρτζεντ και Γκουάνγιου Ζου

i

©Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Την ίδια μέρα θα μας συστηθούν τα μονοθέσια των Williams και Sauber για το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:24 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:27 - 23.12.2023

Με διαφορά ελάχιστων λεπτών, Williams και Sauber αποκάλυψαν πως τα μονοθέσια με τα οποία θα μπουν στο 2024 αναμένεται να αποκαλυφθούν με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου.

Η Williams είναι η δεύτερη από τις 10 ομάδες της Formula 1 που ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του μονοθεσίου της για το 2024, στην προκειμένη περίπτωση του FW46. 

Η βρετανική ομάδα θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αναμένοντας τη Ferrari για 8 ημέρες, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε γνωστή την ημερομηνία για την παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου, 

Δεν αναμένονται μεγάλες διαφοροποιήσεις στο περιτύλιγμα, ενώ δεν έχουμε και αλλαγές στη σύνθεση της ιστορικής ομάδας. Ο Άλεξ Άλμπον και ο Λόγκαν Σάρτζεντ θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι της Williams για το 2024. Η βρετανική ομάδα συγκέντρωσε 28 βαθμούς και τερμάτισε 7η θέση στους κατασκευαστές, όντας μάλιστα στην πρώτη της μόλις σεζόν επί ηγεσίας του Τζέιμς Βόουλς. 

Στις 5/2 η παρουσίαση και της Sauber 

Με διαφορά ελάχιστων λεπτών από τη Williams, η Sauber αποκάλυψε πως το μονοθέσιο με το οποία θα μπει στο 2024 αναμένεται να αποκαλυφθεί τη τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου. Η ελβετική ομάδα έχει δεσμευθεί ότι θα παρουσιάσει το νέο μονοθέσιό της, τη C45, στο Λονδίνο, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μετά από μία απογοητευτική χρονιά για τη Sauber, που κατέλαβε την 9η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών έχοντας σημειώσει μόλις 16 βαθμούς στην τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε με το όνομα της Alfa Romeo, η ομάδα θα αλλάξει σχεδιαστική φιλοσοφία για το μονοθέσιό της. 

«Το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς δε θα είναι εξέλιξη του φετινού, επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποια όρια σε αυτή την ιδέα, που δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε περαιτέρω. Έτσι, θα έχουμε πραγματικά ένα εντελώς νέο μονοθέσιο, από το πλαίσιο μέχρι την ανάρτηση, τα πάντα, όλους τους τομείς», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Sauber, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι.