Ο Ντομενικάλι υποστηρίζει την επέκταση των Αγώνων Σπριντ

Στέφανο Ντομενικάλι

i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

Ο Ντομενικάλι υποστηρίζει την επέκταση των Αγώνων Σπριντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:00 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 21.05.2024

Ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω αύξηση των Αγώνων Σπριντ στο μέλλον.

Η Formula 1 προγραμματίζει επί του παρόντος έξι Σαββατοκύριακα με Αγώνες Σπριντ ετησίως σε επιλεγμένες πίστες, με το πρώτο (Σπριντ) της σεζόν να λαμβάνει χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κίνα και το δεύτερο αυτήν την ενδομάδα στο γκραν πρι του Μαϊάμι.

Τα Σπριντ έχουν λάβει μικτές κριτικές από οδηγούς και οπαδούς, με τις πρόσθετες ανταγωνιστικές δοκιμές σε σύγκριση με τις ελεύθερες να αυξάνουν το ενδιαφέρον, αλλά και να αυξάνουν τη δουλειά στο προσωπικό της ομάδας.

Μια τροποποιημένη μορφή για το 2024, με τις ομάδες να έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν προσαρμογές στα μονοθέσια μεταξύ του Αγώνα Σπριντ και των κατατακτήριων του GP, θεωρήθηκε ως ένα βήμα προς τα εμπρός.

Το Σπριντ της Κίνας, με μια κάπως διαφορετική σειρά σε σύγκριση με τον «κυρίως» αγώνα, ενθάρρυνε περαιτέρω τον CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι να προτείνει ότι υπάρχει περίπτωση να ξεπεραστούν τα έξι Σπριντ ετησίως στο μέλλον.

Σε συνέντευξή του στο Sky, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτό και απάντησε: «Γιατί όχι; Αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε στο μέλλον. Ας δούμε πώς θα πάει φέτος με τα Σπριντ όπως τα έχουμε αποφασίσει, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε».

Επίσης ο Ντομενικάλι εξέφρασε την επιθυμία να μην επαναληφθεί η κατάσταση στην Ιαπωνία, όπου η βροχή έπεσε κατά τη διάρκεια της δεύτερων δοκιμαστικών και οι ομάδες κάλυψαν λίγους γύρους για να εξοικονομήσουν σετ ενδιάμεσων ελαστικών.

Για αυτό το ενδεχόμενο ο Ιταλός τόνισε πως: «Αυτό δεν είναι καλό για τους ανθρώπους που έρχονται να μας δουν, να δουν τους οδηγούς. Και είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες θα καταλάβουν. Επομένως, χρειάζεται να βρούμε λύσεις».