Ο Σάινθ νιώθει «άβολα» που ακόμα δεν έχει ξεδιαλύνει το μέλλον του

Κάρλος Σάινθ και Κάρλος Ονιόρο (ξάδερφος και μάνατζερ του Σάινθ)

i

©Scuderia Ferrari

Ο Σάινθ νιώθει «άβολα» που ακόμα δεν έχει ξεδιαλύνει το μέλλον του

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:04 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:45 - 13.05.2024

Ο Κάρλος Σάινθ παραδέχτηκε πως είναι μια «άβολη» εμπειρία το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεδιαλύνει το μέλλον του από το 2025.

Ο Κάρλος Σάινθ είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στη Ferrari, ωστόσο η ιταλική ομάδα επέλεξε να υπογράψει τον Λιούις Χάμιλτον για να γίνει αυτός ο team mate του Σαρλ Λεκλέρ στο γκαράζ της Scuderia.

Από τότε και μετά ο Ισπανός έχει συνδεθεί έντονα με μία πιθανή μετακίνηση στη Mercedes, ενώ και ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, αποκάλυψε πως ο Σάινθ έχει λάβει μια καλή πρόταση από την Audi.

Μέχρι στιγμής ο Σάινθ στη φετινή σεζόν της Formula 1 έχει τρία βάθρα και μια νίκη (στην Αυστραλία), επιδόσεις που αποτελούν μια εντυπωσιακή συγκομιδή για τον ίδιο. Ο 29χρονος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 4η θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 69 βαθμούς.

Όταν του ζητήθηκε να δώσει στοιχεία για το επαγγελματικό του μέλλον, το περασμένο τριήμερο στην Κίνα, ο Ισπανός δήλωσε: «Θεωρώ πως, το εάν θα είναι θετικό ή αρνητικό (το μέλλον μου), εξαρτάται πάντα από την επίδοσή μου. Το καλό πράγμα στο συγκεκριμένο άθλημα είναι πως, εάν τα πας καλά, τα πράγματα συνήθως καταλήγουν καλά για σένα».

Μπορεί κάποιες φορές να είναι εκνευριστικά τα πράγματα, δεν θα πω ψέματα. Το να πέφτεις για ύπνο κάποιες μέρες χωρίς να ξέρεις τί θα σου φέρει το μέλλον είναι κάποιες φορές εκνευριστικό και άβολο. Άλλες φορές, είναι συναρπαστικό γιατί βγαίνουν ειδήσεις κάθε μέρα, ειλικρινά, κάθε μέρα σου πετάγονται και νέα πράγματα. Το καλό είναι πως διαχειρίζομαι εντελώς ξεχωριστές καταστάσεις: εγώ αποδίδω καλά στην πίστα και τα υπόλοιπα τα αφήνω στην ομάδα που με διαχειρίζεται».

Ο Σάινθ πιστεύει πως η περίπτωσή του δείχνει ότι η Formula 1 διαφέρει από άλλα πρωταθλήματα στα motorsports, όπου οι ομάδες επιλέγουν τους οδηγούς τους βάσει παραγόντων και πέρα από την καθαρή απόδοση πίσω από το τιμόνι.

«Τα πράγματα εξελίσσονται καλά, αλλά αυτό δείχνει και το πόσο σκληρή είναι η F1. Κάποιος που μάλλον το βλέπει από την απ’ έξω λέει ο τύπος τα πάει τόσο καλά και ακόμα δεν ξέρει που θα τρέχει του χρόνου. Σε άλλα πρωταθλήματα, αυτό δεν συμβαίνει μάλλον τόσο συχνά. Δείχνει πως η F1 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σπορ, πολιτικό κατά κάποιους τρόπους, κατ’ άλλους εξαρτώμενο από την απόδοση. Είναι επίσης και πολύ συναρπαστικό όμως. Επίσης, με τον τρόπο που το Netflix θέτει τα πράγματα με τον τρόπο που αυτό θέλει, μπορεί να γίνει πολύ συναρπαστικό από την απ’ έξω όταν δεις πως γίνονται τα πράγματα εκ των έσω».