Ο πρόεδρος της FIA κατηγορείται ότι δεν ήθελε να διεξαχθεί ο αγώνας στο Λας Βέγκας

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

i

©Red Bull Content Pool

Ο πρόεδρος της FIA κατηγορείται ότι δεν ήθελε να διεξαχθεί ο αγώνας στο Λας Βέγκας

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:26 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 05.03.2024

Μία ακόμα αποκάλυψη που μπλέκει τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ ήρθε στο προσκήνιο για να κλονίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Το απόγευμα της Τρίτης (5/3) ήρθε στο φως το δημοσιότητας ακόμα μία μεγάλη αποκάλυψη που μπλέκει τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται από την Δευτέρα (4/3) στο μικροσκόπιο για αλλοίωση των τελικών αποτελεσμάτων στο GP της Σαουδικής Αραβίας του 2023.

Σύμφωνα με το BBC, ο Σουλαγέμ φέρεται να μην είχε δώσει το «πράσινο φως» στην πίστα του Λας Βέγκας τον περασμένο Νοέμβριο - μια εμβληματική εκδήλωση για τη F1 καθώς κινούνταν για να προωθήσει τον ίδιο τον αγώνα.

Επίσης το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως ο άνθρωπος που αποκάλυψε την είδηση ανακαλεί τηλεφώνημα από τον ανώτερό του, ο οποίος εκ μέρους του Σουλαγέμ ζήτησε να βρει τρόπο η πίστα του Λας Βέγκας να μην εγκριθεί για λόγους ασφαλείας.

Στην έκθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας αναφέρει το εξής: «Στόχος είναι να βρεθεί κάποιο λάθος με την πίστα ώστε να μην εκδοθεί η άδειά της για τον αγώνα». Ερωτηθείς για να γίνει πιο συγκεκριμένος, είπε: «Τα προβλήματα με την πίστα έπρεπε να είναι τεχνητά, ανεξάρτητα από την ύπαρξή τους ή όχι. Απώτερος στόχος ήταν να μην εκδοθεί η άδεια διεξαγωγής αγώνα».

Οι λόγοι που ο Σουλαγέμ δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο Λας Βέγκας προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι.