Ο μάνατζερ του Φερστάπεν συναντήθηκε με τον Χόρνερ

Ρέιμοντ Βερμιούλεν - Μαξ Φερστάπεν

Ο μάνατζερ του Φερστάπεν συναντήθηκε με τον Χόρνερ

Στέλιος Βαρδάκης 14:18 - 05.03.2024

Έκτακτη συνάντηση του μάνατζερ του Μαξ Φερστάπεν, Ρέιμοντ Βερμιούλεν, με τον διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ ώστε να πέσουν οι τόνοι και η κρίση που υπάρχει στην ομάδα να μην επηρεάσει την αγωνιστική απόδοση.

Κρίση υπάρχει στο εσωτερικό της Red Bull μετά την καταγγελία που μίας υπαλλήλου της εταιρείας προς τον διευθυντή, Κρίστιαν Χόρνερ, για «απρεπή συμπεριφορά» απέναντί της. Μετά όμως από ενδελεχή έρευνα που έγινε απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Ωστόσο, αυτές οι κατηγορίες ήταν μάλλον η αφορμή για να ξεσπάσει η κρίση και οι λόγοι έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της Red Bull Racing. Συγκεκριμένα, ο Χόρνερ φαίνεται να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Βρετανία για την εξασφάλιση του 51% της εταιρείας που ανήκει στον Ταϊλανδό, Σαρλέμ Γιουβίντια. Αυτή η κίνηση δεν βρίσκει σύμφωνη την πλευρά των Αυστριακών που κατέχουν το υπόλοιπο 49%.

Η FIA βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ερντογάν για την επιστροφή του GP της Τουρκίας
FORMULA 1

17:46 - 04.03.2024

Η FIA βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ερντογάν για την επιστροφή του GP της Τουρκίας

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, συναντήθηκε την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο θέρετρο της Μαρμαρίδας και οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο επιστροφής στη χώρα τόσο της Formula 1, όσο και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Εξαιτίας όλων αυτών των γεγονότων οι σχέσεις μεταξύ του Χόρνερ και του Μαξ Φερστάπεν φαίνεται να έχουν «ψυχρανθεί» τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Χόρνερ και του μάνατζερ του Φερστάπεν, Ρέιμοντ Βερμιούλεν, για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να πέσουν οι τόνοι, ώστε να μην επηρεαστεί αγωνιστικά η ομάδα.

Μέσα σε όλο αυτό το χαμό, έγινε γνωστή η συνάντηση που είχε ο Γιος Φερστάπεν, πατέρας του Μαξ, με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι φήμες για πιθανή μετακίνηση του Ολλανδού πιλότου στην γερμανική εταιρεία το 2025. Μάλιστα, αν δεν βρεθεί λύση με τον Χόρνερ είναι πιθανό ο Φερστάπεν να μπορεί να αποχωρήσει από τη Red Bull, βάση ειδικών όρων που υπάρχουν στο συμβόλαιό του.