Αυτή είναι η περίεργη ρήτρα που θα επέτρεπε στον Φερστάπεν να φύγει από τη Red Bull

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Αυτή είναι η περίεργη ρήτρα που θα επέτρεπε στον Φερστάπεν να φύγει από τη Red Bull

Κώστας Τόπας 14:04 - 05.03.2024

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Μαξ Φερστάπεν έχει μια ρήτρα που του επιτρέπει να φύγει από τη Red Bull σε περίπτωση που ο Χέλμουτ Μάρκο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της μάρκας, φύγει από την ομάδα.

Η υπόθεση φαινόταν απίθανη πριν από λίγους μήνες. Αλλά τώρα μοιάζει όλο και πιο πιθανή. Τι θα γινόταν αν ο Μαξ Φερστάπεν άφηνε τη Red Bull, την μακρόχρονη ομάδα του στη Formula 1; Σύμφωνα με την Daily Mail , ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με το φτερωτό σήμα ταύρου στο μονοθέσιό του, έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του. Θα μπορούσε λοιπόν να φύγει εάν αποχωρήσει και ο Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας.

Ο Γιος Φερστάπεν καλεί τον Χόρνερ να φύγει

Ο οδηγός και ο 80χρονος μάνατζερ είναι πολύ κοντά στο σημείο που ο Ολλανδός είχε πιέσει για να τον κρατήσει μέσα στην ομάδα ενόψει της κίνησης που τον έσπρωχνε προς την έξοδο, η οποία θα είχε ξεκινήσει από τον Κρίστιαν Χόρνερ. Ο τελευταίος, αφεντικό της ομάδας, βρίσκεται επί του παρόντος στο επίκεντρο μιας μεγάλης διαμάχης αφού απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά από εσωτερική έρευνα. Αλλά ο Γιος Φερστάπεν, πατέρας και σύμβουλος του Μαξ, κάνει εξέγερση για την αποχώρηση του Βρετανού.

Από τότε, οι φήμες περί αποχώρησης του Φερστάπεν για την Merdedes, την μισητή αντίπαλο της Red Bull, έχουν αυξηθεί. Κατά τη διάρκεια του πρώτου Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Γιος Φερστάπεν εμφανίστηκε με τον Τότο Βολφ, διευθυντή της Mercedes και τον μεγάλο αντίπαλο του Χόρνερ.

Θα δούμε και δεύτερη βόμβα μεγατόνων στη Formula 1; - Οι φήμες για Φερστάπεν στη Mercedes
FORMULA 1

13:08 - 04.03.2024

Θα δούμε και δεύτερη βόμβα μεγατόνων στη Formula 1; - Οι φήμες για Φερστάπεν στη Mercedes

Ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν, Γιος, φέρεται να είχε μία συνάντηση με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο γιός του να φύγει από τη Red Bull το 2025 κιόλας και να υπάρξει άλλη μία μεγάλη μετακίνηση στη Formula 1 μέσα σε μικρό διάστημα μετά τη μεταγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari.

Ο Μαξ Φερστάπεν συνδέεται προς το παρόν με τη Red Bull μέχρι το 2028 με μισθό σχεδόν 60 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Το γεγονός ότι το μέλλον του θα συνδεόταν με αυτό του Μάρκο ανοίγει την πόρτα σε μια πιθανή αποχώρηση για τη Mercedes, ακόμα κι αν αυτό απέχει πολύ από το να συμβεί. Ο Κρίστιαν Χόρνερ προσπάθησε να ειρηνεύσει τις σχέσεις του με τον Φερστάπεν παρά τις βαθιές διαφωνίες μεταξύ τους. Τη Δευτέρα (04/03) η Daily Mail διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, είχε ζητήσει από τον Μαξ Φερστάπεν να υποστηρίξει δημόσια τον Χόρνερ.