Η Alpine ανακοινώνει αλλαγές στο τεχνικό της τμήμα

Εστεμπάν Οκόν

i

©Alpine

Η Alpine ανακοινώνει αλλαγές στο τεχνικό της τμήμα

Η Alpine έκανε γνωστό ότι εφαρμόζει μια σειρά οργανωτικών αλλαγών στις τεχνικές ομάδες της, προκειμένου να δημιουργηθούν τρεις «πυλώνες».

Η σεζόν του 2024 στη Formula 1 δεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για την Alpine, καθώς οι Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί τερμάτισαν στον σαββατιάτικο (2/3) αγώνα του Μπαχρέιν στη 17η και τη 18η θέση, αντίστοιχα, μένοντας μακριά από τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Έτσι τη Δευτέρα (4/3) η γαλλική ομάδα γνωστοποίησε την αναδιοργάνωση στον τεχνικό τομέα της, καθώς ανακοίνωσε ότι αποχώρησαν ο τεχνικός διευθυντής, Ματ Χάρμαν, και ο επικεφαλής αεροδυναμικής, Ντιρκ ντε Μπερ.

Η Alpine έκανε γνωστό ότι εφαρμόζει μια σειρά οργανωτικών αλλαγών στις τεχνικές ομάδες της, προκειμένου να δημιουργηθούν τρεις «πυλώνες», σε ένα σύστημα που είναι παρόμοιο με αυτό της McLaren.

Η γαλλική ομάδα δημιούργησε τρεις εξειδικευμένους ρόλους στο τεχνικό επιτελείο της, με τον τεχνικό διευθυντή απόδοσης, τον τεχνικό διευθυντή αεροδυναμικής και τον τεχνικό διευθυντή μηχανικής να αντικαθιστούν την προηγούμενη δομή με τον ένα και μοναδικό τεχνικό διευθυντή.

Ο Τζο Μπαρνέλ θα είναι τεχνικός διευθυντής μηχανικής, ο Ντέιβιντ Γουίτερ γίνεται τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής και ο Κίαρον Πίλμπιμ είναι πλέον τεχνικός διευθυντής απόδοσης. Οι τρεις άνδρες θα συνεργάζονται στενά και θα αναφέρονται στον επικεφαλής της ομάδας, Μπρούνο Φαμέν.

O Μπρούνο Φαμίν δήλωσε: «Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτές τις οργανωτικές αλλαγές, καθώς βλέπουμε ξεκάθαρα ότι δε βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε, ούτε πρέπει να είμαστε, όσον αφορά το επίπεδο των επιδόσεων.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ακόμη βήμα όσον αφορά την οργάνωση και τους ανθρώπους. Η νέα δομή με τρεις τεχνικούς διευθυντές, ο καθένας από τους οποίους ειδικεύεται σε διαφορετικούς τομείς, θα φέρει καλύτερο έργο και συνεργασία σε όλους τους τεχνικούς τομείς, και θα συμβάλει στην επίτευξη επιδόσεων από τα εργοστάσια μέχρι την πίστα».

Tags: