Ο πρόεδρος της FIA βρίσκεται υπό διερεύνηση για φερόμενη παρέμβαση σε αγώνα της F1

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

i

©FIA

Ο πρόεδρος της FIA βρίσκεται υπό διερεύνηση για φερόμενη παρέμβαση σε αγώνα της F1

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ βρίσκεται υπό διερεύνηση για φερόμενη απόπειρα παρέμβασης στα αποτελέσματα του GP της Σαουδικής Αραβίας 2023.

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ βρίσκεται υπό διερεύνηση για φερόμενη παρέμβαση στα αποτελέσματα του GP της Σαουδικής Αραβίας πέρυσι, σχετικά με την ποινή του Φερνάντο Αλόνσο.

Σύμφωνα με το BBC, ένας πληροφοριοδότης ενημέρωσε το διοικητικό όργανο ότι ο Πρόεδρος της FIA ενεπλάκη στην ανατροπή της ποινής χρόνου του Ισπανού πιλότου, επηρεάζοντας τις θέσεις του βάθρου.

Ο Αλονσο είχε τερματίσει προσωρινά τρίτος στην πίστα της Τζέντα, αλλά δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων μετά τον αγώνα, καθώς οι μηχανικοί του ακούμπησαν την AMR23 ενόσω ο Ισπανός εξέτιε μια ποινή στα pits.

Αυτό υποβίβασε τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή από την 3η στην 4η θέση της τελικής κατάταξης. Ωστόσο, προήχθη ξανά στην 3η θέση μετά τον αγώνα ως αποτέλεσμα της ανατροπής της ποινής.

Ο πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι ο Μπεν Σουλαγέμ τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της FIA για τον αθλητισμό για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής – Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Χαμάς μπιν Ίσα Αλ Καλίφα – ο οποίος ήταν «παρών» σε επίσημο ρόλο στη Τζέντα.

Το BBC συμπληρώνει ότι το μέλος της FIA Πάολο Μπασάρι έχει συντάξει έκθεση για το θέμα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την ομοσπονδία ή τον πρόεδρό της.

Το αποτέλεσμα της έρευνας θα ανακοινωθεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες κι εφόσον ο Σουλαγέμ κριθεί ένοχος, η καρέκλα του θα αρχίσει να «τρίζει».