Απίστευτο: Πρώην οδηγός της F1 βρήκε την κλεμμένη του Ferrari μετά από 28 χρόνια!
i

©Scuderia Ferrari

Απίστευτο: Πρώην οδηγός της F1 βρήκε την κλεμμένη του Ferrari μετά από 28 χρόνια!

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:27 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:40 - 05.03.2024

Ο πρώην οδηγός της F1, Γκέρχαρντ Μπέργκερ βρήκε μετά από 28 χρόνια την κλεμμένη του Ferrari 512M.

Η βρετανική αστυνομία κατάφερε να κλείσει -αν και όχι εντελώς- ένα μυστήριο που χρονολογείται σχεδόν τρεις δεκαετίες πίσω. Συγκεκριμένα, στο γκραν πρι της Formula 1 του Σαν Μαρίνο του 1995. Εκείνη τον αγώνα κέρδισε ο Ντέιμον Χιλ, αλλά υπήρξε ένα περίεργο γεγονός που παραμένει άλυτο από τότε.

Κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, δύο Ferrari που ανήκαν σε δύο οδηγούς της Formula 1 κλάπηκαν στην Ίμολα. Ένα από αυτά, μία κόκκινη F512M, ανήκε στον Αυστριακό Γκέρχαρντ Μπέργκερ (ο οποίος στάθηκε στο βάθρο σε εκείνο το γκραν πρι). Από τότε και τα δύο αυτοκίνητα εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ των ιδιοκτητών τους, Ferrari και από την αστυνομία.

Ωστόσο, η F512M επέστρεψε στα χέρια του νόμιμου ιδιοκτήτη του 28 χρόνια αργότερα. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη συνεργασία μεταξύ της ίδιας της Ferrari και της Αγγλικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η οποία την αναχαίτισε πριν κατευθυνθεί προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επιχείρηση για την ανάκτηση της Ferrari του Μπέργκερ ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν η Μητροπολιτική Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τη ομάδα του Μαρανέλο, η οποία εντόπισε ότι μία από τις μονάδες που πούλησε ένας Βρετανός μεσίτης σε έναν Αμερικανό αγοραστή θα μπορούσε να ήταν το κλεμμένο όχημα.

©Ferrari

Ερευνητές της Μονάδας Οργανωμένου Εγκλήματος Αυτοκινήτων διεξήγαγαν τετραήμερη διεθνή έρευνα, μετά την οποία κατάφεραν να πιστοποιήσουν την ταυτότητα της Ferrari F512M και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της.

Το αυτοκίνητο, αξίας 440.000 ευρώ, δεν στάλθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και οι έρευνες αποκάλυψαν ότι παρέμενε στην Ιαπωνία -όπου μεταφέρθηκε μετά την κλοπή του- τις περισσότερες φορές.

Η αστυνομία κρατά ανοιχτή την έρευνα και, προς το παρόν, δεν έχει οδηγήσει σε σύλληψη. Η τύχη του δεύτερου κλεμμένου οχήματος από το γκραν πρι του 1995 παραμένει άγνωστη.

©Ferrari

«Συνεργαστήκαμε με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων, όπως και με τη Ferrari, αλλά και διεθνείς αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, κι αυτή η συνεργασία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να καταλάβουμε το παρελθόν του οχήματος και να σταματήσουμε την έξοδό του από τη χώρα», είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Μάικ Μπίλμπιμ, στη σχετική ανακοίνωση των αρχών.

Tags: