Ο Ράσελ εμπνέεται από τον Αλόνσο

Ο Ράσελ εμπνέεται από τον Αλόνσο

Ο Τζορτζ Ράσελ άκουσε μια συνέντευξη στην οποία ο Φερνάντο Αλόνσο μετάνιωσε που δεν απόλαυσε περισσότερο την καριέρα του και από τότε άλλαξε όραμα για τα πράγματα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ο γηραιότερος οδηγός στο σημερινό grid της Formula 1. Στα 42 του χρόνια, είναι επίσης αυτός που έχει διαγωνιστεί στα περισσότερα γκραν πρι, για την ακρίβεια 372, στην ιστορία του σπορ.

Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι, στο podcast «High Performance», αναγνώρισε ότι μετανιώνει για κάτι: «Αυτό που σίγουρα μετανιώνω είναι ότι δεν απολαμβάνω περισσότερο τον χρόνο μου, την καριέρα μου». Πολλοί ήταν αυτοί που άκουσαν την ομιλία του Αλόνσο, ανάμεσά τους και ένας οδηγός του φετινού grid, ο Τζορτζ Ράσελ. Ο οδηγός της Mercedes μίλησε στο podcast της Formula 1, «Beyond the Grid», για τα λόγια του δύο φορές πρωταθλητή, πράγμα που τον έκαναν να σκεφτεί κάποια πράγματα.

«Άκουσα ένα podcast στο οποίο συμμετείχε ο Φερνάντο και είπε ότι θα ήθελε να απολαμβάνει περισσότερο την κάθε στιγμή όταν ήταν νέος. Αυτό το μήνυμα έφτασε σε εμένα, επειδή ζω ένα όνειρο, αφιερώνω σώμα και ψυχή, δίνω προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και ξεχνάω να απολαμβάνω τους ανθρώπους γύρω μου και τα μέρη στα οποία ταξιδεύουμε», παραδέχτηκε ο Ράσελ. 

Ο Αλόνσο συνειδητοποίησε ότι εστιάζοντας στον στόχο που επιδιώκει ο καθένας, που δεν είναι άλλος από τη νίκη, ξέχασε να εκτιμήσει τη ζωή. Αφού έμαθε για την εμπειρία του Ισπανού, ο Ράσελ προσπάθησε να το αλλάξει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Τώρα ισχυρίζεται ότι απολαμβάνει πολύ περισσότερο το περιβάλλον του και εκτιμά αυτά που πετυχαίνει.

 «Το να χαμογελάω αντί να είμαι σοβαρός άνθρωπος ανά πάσα στιγμή δεν σημαίνει ότι είμαι λιγότερο επαγγελματίας, αλλά σημαίνει ότι απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο, τους ανθρώπους μου, το περιβάλλον μου, είμαι πιο ευτυχισμένος. Μαθαίνω πράγματα που ποτέ δεν θα είχα φανταστεί, οπότε πρέπει να είμαι χαρούμενος με όλα αυτά», εξηγεί.

©Mercedes/ Τζορτζ Ράσελ

Ο Ράσελ στο Ώστιν του Τέξας θα συμπληρώσει 100 αγώνες στη Formula 1. Σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει μία νίκη και δέκα βάθρα. Ωστόσο, έχει επίσης συνειδητοποιήσει ότι στη Formula 1 δεν μπορείς να πετύχεις το αδύνατο. «Αυτό που έμαθα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ότι πρέπει πάντα να μεγιστοποιείς ό,τι έχεις και να αξιοποιείς στο έπακρο κάθε ευκαιρία, αλλά δεν μπορείς να πετύχεις το αδύνατο. Στη Williams δεν μπορούσα να κερδίσω έναν αγώνα και έπρεπε να αποδεχτώ τη 10η ή ακόμα και τη 12η θέση», ανέφερε. 

Τώρα ο Βρετανός έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ωστόσο, πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν για τη Williams και η πραγματικότητα ήταν διαφορετική εκεί. Αν και θα ήθελε να έχει καλύτερα αποτελέσματα, συχνά έπρεπε να συμβιβαστεί με αυτό που έδινε το μονοθέσιό του. 

Εν τω μεταξύ, με ένα πιο ισχυρό αυτοκίνητο, όπως η W14, αναγνωρίζει ότι πρέπει να ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι τις φιλοδοξίες σου, για να αποφύγεις να κάνεις λάθη όπως αυτό στη Σιγκαπούρη, όπου κατέληξε στον τοίχο αφού πίεσε πολύ δυνατά, έχασε ένα πολύτιμο βάθρο.