Φερστάπεν: «Θέλω να κερδίσω τη Κυριακή, ακόμα και αν πάρω τον τίτλο στον Αγώνα Σπριντ»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Φερστάπεν: «Θέλω να κερδίσω τη Κυριακή, ακόμα και αν πάρω τον τίτλο στον Αγώνα Σπριντ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:35 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 06.10.2023

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις κατατακτήριες δοκιμές του Κατάρ, ενώ αναφέρθηκε και στο πως θα αντιμετωπίσει τον αγώνα της Κυριακής σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (7/10).

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη 10η φετινή του πολ ποζίσιον και 30ή της καριέρας του στη Formula 1 και θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής (8/10) από την πρώτη θέση του grid. 

Ο οδηγός της Red Bull θα έχει δίπλα του στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης τις Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον, και όχι τον Όσκαρ Πιάστρι, που είδε τον χρόνο του να μην μετράει.

«Ήταν μία εξαιρετική αρχή για το τριήμερο. Η πίστα είναι δύσκολη, με τη νέα άσφαλτο, καθώς δεν υπάρχει αρκετό λάστιχο. Όταν πιέζεις, το πίσω μέρος ξεκολλά. Είμαι πολύ χαρούμενος για την pole position, ήταν μία καλή μέρα για εμάς», ανέφερε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει τον αγώνα της Κυριακής, σε περίπτωση που μέσω του σπριντ εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του. «Ασφαλώς και θα θέλω να κερδίσω. Ιδίως από τη στιγμή που θα ξεκινήσω από την πρώτη θέση. Πρώτα όμως ας εξασφαλίσουμε ότι και το Σάββατο θα είναι μία καλή μέρα για εμάς. Το μονοθέσιο είναι γρήγορο, όμως και πάλι θα είναι δύσκολο να φέρουμε τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία. Και με τον άνεμο να φέρνει την άμμο στην πίστα».