Ο Σάινθ θριάμβευσε στο γκραν πρι της Αυστραλίας και «σταμάτησε» τον Φερστάπεν

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Ο Σάινθ θριάμβευσε στο γκραν πρι της Αυστραλίας και «σταμάτησε» τον Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:02 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 24.03.2024

Ο Κάρλος Σάινθ πήρε μια σπουδαία νίκη στο γκραν πρι της Αυστραλίας, μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ, με τη Ferrari να κάνει ένα 1-2.

Ο τρίτος αγώνας στη φετινή σεζόν στη Formula 1, το γκραν πρι της Αυστραλίας ανέδειξε έναν νέο νικητή. Αυτός ήταν ο Κάρλος Σάινθ.

Ο Ισπανός πιλότος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν στο τρίτο γύρο του αγώνα και πήρε μία σπουδαία νίκη, μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ, με τη Ferrari να κάνει ένα 1-2. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λάντο Νόρις με το πρώτο μονοθέσιο της McLaren.

Θυμίζουμε πως ο Λόγκαν Σάρτζεντ δεν αγωνίστηκε στον αγώνα, αφού η Williams επέλεξε να δώσει το μονοθέσιό του στον Άλεξ Άλμπον, ενώ ο Γκουάνγιου Ζου ξεκίνησε από το pit lane, καθώς η Kick Sauber άλλαξε την εμπρός πτέρυγα στο αυτοκίνητό του.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Φερστάπεν διατήρησε με άνεση την πρωτοπορία του αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Κάρλος Σάινθ. Στις πίσω θέσεις οι Λάντο Νόρις και Σαρλ Λεκλέρ κράτησαν τις θέσεις τους. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes, ο οποίος ανέβηκε στην 6η θέση, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες της Red Bull.

Ο Φερστάπεν έχασε την πρωτοπορία στον δεύτερο γύρο από τον Σάινθ. Και εκεί που όλοι απόρησαν για το πως έγινε αυτό, το μονοθέσιο του Ολλανδού άρχιζε και έβγαζε καπνούς από το πίσω μέρος λόγω προβλήματος στα φρένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να να εγκαταλείψει από το υπόλοιπο του αγώνα μόλις στον τρίτο γύρο.

Τα πρώτα pit stop δεν άργησαν να έρθουν με τον Λιούις Χάμιλτον να μπαίνει πρώτος στον όγδοο γύρο του αγώνα. Όσο πέρναγαν οι γύροι και οι υπόλοιποι οδηγοί μπήκαν για να αλλάξουν ελαστικά, με τον Λεκλέρ και αυτός πολύ νωρίς.

Ο Μονεγάσκος της Ferrari όταν επέστρεψε στην πίστα βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.

Οι Νόρις και Πέρες μπήκαν στα pits, με τον πρώτο να επιστρέφει στην πίστα πίσω από τους Λεκλέρ και Πιάστρι και τον Μεξικανό της Red Bull να βρίσκεται στη 10η θέση. Από τη πλευρά του ο Σάινθ λίγο μετά έκανε το pit stop, με τον Ισπανό να βγαίνει στην πίστα και να κρατάει με άνεση την πρωτιά.

Στο μεταξύ ο Λιούις Χάμιλτον αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα της Mercedes W15, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να σταματήσει το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας. Αυτή η εξέλιξη έφερε στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Έτσι στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι δύο πιλότοι της Scuderia, με τον Σάινθ να είναι στην κορυφή και τον Λεκλέρ να ακολουθεί στη 2η θέση. Ακολούθησαν οι δύο McLaren με τον Πιάστρι μπροστά από τον Νόρις, και πιο ακόμα πίσω οι Αλόνσο και Ράσελ. Μάλιστα ο τελευταίος έχασε τη θέση από τον Πέρες, με αποτέλεσμα να πέσει στην 7η.

Λίγο μετά, ο Πέρες συνέχισε την αντεπίθεσή του και πέρασε με άνεση και τον Φερνάντο Αλόνσο για να βρεθεί στην 5η θέση. Την ίδια ώρα, ο Σάινθ άνοιξε τη διαφορά του στα 10 δευτερόλεπτα από τον Νόρις.

Οι Νόρις και Σάινθ λίγους γύρους μετά έκαναν το δεύτερο pit stop, με την στρατηγική του Λεκλέρ να πιάνει τόπο και να βρίσκεται στη 2η θέση. Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους, ο Σάινθ δεν απειλήθηκε ποτέ από κανέναν και έτσι πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

Ο Σαρλ Λεκλέρ κατέλαβε τη 2η θέση και έκανε το 1-2 για τη Suderia Ferrari ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λάντο Νόρις με τη McLaren.

Στη 3η θέση βρέθηκε ο «τοπικός ήρωας» Όσκαρ Πιάστρι, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες με το πρώτο μονοθέσιο της Red Bull. Για την 6η θέση δόθηκε μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Φερνάντο Αλόνσο και τον Τζορτζ Ράσελ, με τον δεύτερο όμως να έχει έξοδο στις μπαριέρες με τη Mercedes.

Ακολούθησαν οι: Λανς Στρολ (Aston Martin), Γιούκι Τσουνόντα (RB), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το γκραν πει της Ιαπωνίας σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 5-7 Απριλίου.

Tags: