Ο Τότο Βολφ επιδιώκει να ενωθεί με τον Τζιμ Ράτκλιφ για να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Τότο Βολφ επιδιώκει να ενωθεί με τον Τζιμ Ράτκλιφ για να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:25 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 05.11.2023

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Τζιμ Ράτκλιφ για να αγοράσει ένα ποσοστό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Άγγλος δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ, πρόεδρος του ομίλου INEOS, έκανε πρόταση μόλις πριν από δύο εβδομάδες να αναλάβει το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αξίας 300 εκατομμύρια ευρώ. Και τώρα ο «φίλος» του και επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, θέλει να γίνει ο συνεργάτης του στην επένδυση στους «κόκκινους διαβόλους».

«Ο Τζιμ μοιράστηκε την καριέρα του μαζί μου. Σέβομαι πολύ τις αξίες του και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον», ομολόγησε ο Βολφ στη συνέντευξη Τύπου πριν από το γκραν πρι του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. «Η σχέση του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια ιστορία αγάπης γιατί γεννήθηκε εκεί. Η προσωπική μας σχέση είναι ισχυρή και αν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει, τότε θα σκεφτώ να ενταχθώ μαζί του», πρόσθεσε

Ο όμιλος του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, INEOS, θέλει να αναλάβει το 1/4 της Γιουνάιτεντ με σκοπό να αναλάβει το ποδοσφαιρικό κομμάτι δεδομένης της κακής αγωνιστικής κατάστασης που έχει ο σύλλογος τον τελευταίο καιρό και ακόμη περιμένει να κλείσει τη συμφωνία με τους Glazers. 

Μάλιστα αυτή πρόκειται να είναι η πρώτη φορά που ο Βολφ θα ενταχθεί σε ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, καθώς ήταν πάντα συνδεδεμένος με τη Formula 1 αφού πέρασε για πρώτη φορά το 2009 με την Williams πριν γίνει εκτελεστικός διευθυντής και μέτοχος της Mercedes. «Ποτέ δεν επιδίωξα να επενδύσω για τρόπαια, αλλά μου αρέσει η ανταγωνιστικότητα της Premier League», σχολίασε ο Αυστριακός.