Στην κορυφή των πρώτων δοκιμαστικών της Ιαπωνίας ο Φερστάπεν

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Στην κορυφή των πρώτων δοκιμαστικών της Ιαπωνίας ο Φερστάπεν

Άγγελος Φραγκισκάτος 07:00 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 05.04.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του γκραν πρι της Ιαπωνίας.

Με δραματικό τρόπο ξεκίνησε η δράση στο αγωνιστικό τριήμερο της Ιαπωνίας. Το FP1 έδωσε την ευκαιρία σε ομάδες και οδηγούς να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους όπως το είχαν σχεδιάσει.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε χρόνο 1:30,056. Πίσω από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή βρέθηκε ο ομόσταβλος του, Σέρχιο Πέρες κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Στη 3η θέση κατετάγη ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari. Ο Ισπανός πιλότος  ήταν 0,213 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον χρόνο του Φερστάπεν. Οι πιλότοι της Mercedes, Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον βρέθηκαν στη 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Ο Φερνάντο Αλονσο της Aston Martin ήταν στην 6η θέση της τελικής κατάταξης. Μάλιστα ήταν ο τελευταίος οδηγός που βρέθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Φερστάπεν

Στην 8η θέση ακολούθησε ο Όσκαρ Πιάστρι με την πρώτη McLaren, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν ο «τοπικός ήρωας», Γιούκι Τσουνόντα (RB) και ο Λάντο Νόρις (McLaren).

Οι διαφορές στην πρώτη περίοδο δοκιμών ήταν μεγάλες μεταξύ των ομάδων, με την αργή Sauber να είναι 2 δευτερόλεπτα πίσω από την επίδοση του Ολλανδού της Red Bull.

Μάλιστα από τα πρώτα δοκιμαστικά δεν έλειπαν και τα απρόοπτα, καθώς ο Λόγκαν Σάρτζεντ είχε έξοδο στη γρήγορη στροφή Ντάνλοπ στο τέλος του πρώτου χρονομετρημένου τομέα. 

Ο Αμερικανός πιλότος βγήκε στην αμμοπαγίδα, πριν προσκρούσει ισχυρά και μετωπικά στον προστατευτικό τοίχο της εξωτερικής πλευράς της στροφής. Ευτυχώς δεν ήταν πολύ σφοδρή η σύγκρουση και αναμένεται να πάρει μέρος στο υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο.

Η δράση στην πίστα της Σουζούκα συνεχίζεται στις 09:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Tags: