Χιλ: «Ο Λεκλέρ έχει κολλήσει στη Ferrari, αμφιβάλλω αν θα πήγαινε στη Red Bull»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Σαρλ Λεκλέρ/printscreen

Χιλ: «Ο Λεκλέρ έχει κολλήσει στη Ferrari, αμφιβάλλω αν θα πήγαινε στη Red Bull»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:24 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 22.05.2023

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Ντέιμον Χιλ πιστεύει ότι ο Σαρλ Λεκλέρ δεν πρόκειται να φύγει από τη Ferrari.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Ντέιμον Χιλ απέρριψε κάθε πιθανότητα να φύγει ο Σαρλ Λεκλέρ από τη Ferrari, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, στο τέλος του τρέχοντος έτους. 

Αυτό συμβαίνει παρά τις φήμες ότι ο Μονεγάσκος οδηγός θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για τη Mercedes, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον έχει συμβόλαιο που λήγει στο τέλος αυτής της σεζόν. 

Ο ίδιος ο Λεκλέρ είπε κάτι που τροφοδότησε εικασίες στο Μπακού, όταν αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ δεν τον είχε «καλέσει» ακόμα. Στο podcast του στο Sky Sports, ο Ντέιμον Χιλ έχει πλέον εκφράσει τη σκεπτικιστική του γνώμη σχετικά με τις πιθανότητες μετακίνησης του 25χρονου πιλότου. 

«Ο Λεκλέρ έχει κολλήσει στη Ferrari. Ποτέ δεν ήταν σε μία διαρκή μάχη για το πρωτάθλημα. Πάντα υπήρχαν στιγμές που ήταν πολύ γρήγορος, αλλά μετά κάπου χανόταν. Είχε επίσης και τα ατυχήματα στις κατατακτήριες που στην τελευταία του προσπάθεια όλα πήγαιναν λάθος. 

Αν δούμε τις κορυφαίες ομάδες του σήμερα και ποιους οδηγούς έχουν, είναι μάλλον ευχαριστημένες με ό,τι έχουν προς το παρόν. Δεν πιστεύω πως μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα. Αμφιβάλλω αν θα πήγαινε στη Red Bull. Στη Mercedes, o Τότο Βολφ θα μείνει με τον Χάμιλτον, μέχρι ο δεύτερος να αποφασίσει να σταματήσει. Ο Σαρλ ταιριάζει τέλεια στη Ferrari. Πιστεύω πως θα είναι εκεί μακροπρόθεσμα, έως ότου του δώσουν ένα μονοθέσιο, με το οποίο θα πάει για το πρωτάθλημα». 

Επίσης ο Χιλ πιστεύει ότι η Aston Martin δεν θα διατηρήσει την καλή της αγωνιστική κατάσταση μέχρι το τέλος της χρονιάς, λέγοντας: «Η Aston Martin είναι μία ανερχόμενη ομάδα, μάλλον. Αν συνεχίσει να υποφέρει στη Ferrari, τότε θα ψάξει αλλού να συνεχίσει την καριέρα του. Όμως πιστεύω πως είναι καλύτερο για εκείνον να μείνει εκεί που είναι τώρα».