Το κάτι παραπάνω θέλει η Haas με το νέο μονοθέσιο VF-23
i

© Haas

Το κάτι παραπάνω θέλει η Haas με το νέο μονοθέσιο VF-23

Δημήτρης Μπαλής 16:33 - 08.02.2023

Η αμερικανική ομάδα είναι έτοιμη για το νέο πρωτάθλημα της Formula 1, με Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ.

Εχοντας καλύτερη θέση την 5η, στο… μακρινό 2018, η Haas μόλις που κατάφερε να ξεφύγει από τον πάτο της κατάταξης της βαθμολογίας των κατασκευαστών της Formula 1, πέρυσι, πιάνοντας την 8η θέση, ανάμεσα σε 10 ομάδες. Έναν πάτο που είχε πιάσει το 2021, ως τελευταία, όντας το 2020 στην 9η θέση, όπως και το 2019, ενώ το 2017 και το 2016 ήταν πάλι 8η.

Τώρα, με το νέο μονοθέσιο VF-23, ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα, γι αυτό και έφερε τον έμπειρο Νίκο Χούλκενμπεργκ, στη θέση του άπειρου, ακόμα, Μικ Σουμάχερ.

Στο νέο της μονοθέσιο, οι βασικοί χρωματισμοί του λευκού και του κόκκινου παραμένουν στο εξωτερικό, αλλά κάνει την εμφάνισή του και το μαύρο χρώμα, που θα υπάρχει σε όλα τα μονοθέσια που θα χρησιμοποιούν κινητήρα Ferrari. Πάντως, η μαύρη απόχρωση αντικατοπτρίζει συν τοις άλλοις τον νέο βασικό χορηγό της ομάδας. Ο σκούρος χρωματισμός εντοπίζεται στην εμπρός πτέρυγα, αλλά ο περισσότερος επεκτείνεται στα sidepods, στο κάλυμμα του μοτέρ και στην πίσω πτέρυγα.

Η πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου θα γίνει στο Σίλβερστοουν στις 11 Φεβρουαρίου, μερικές ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο για τις δοκιμές στο Μπαχρέιν στις 23 Φεβρουαρίου, εκεί όπου στις 5 Μαρτίου ξεκινά το νέο πρωτάθλημα. 

Να σημειωθεί ότι στο Σίλβερστοουν, όπου θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και η πρώτη βιντεοσκόπηση της VF-23, δεν είναι γνωστό ακόμα ποιος εκ των δύο οδηγών της ομάδας, Κέβιν Μάγκνουσεν ή Νίκο Χούλκενμπεργκ θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι. 

Ο Γερμανός, που επέστρεψε ως κανονικός οδηγός μετά από τρία χρόνια, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το περσινό μονοθέσιο της Haas στο Άμπου Ντάμπι, σε δοκιμές που έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

«Είμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, και αυτό είναι οι αγώνες. Η προσοχή μας είναι σταθερή στο να φέρουμε την VF-23 σε τροχιά και να προετοιμαστούμε για τη σεζόν. Έχουμε πραγματικά κάτι να δείξουμε μετά τις περσινές εμφανίσεις. Όλος ο οργανισμός έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει σε αυτό το σημείο και προφανώς μέσω των Κέβιν και Νίκο, έχουμε δύο αποδεδειγμένα καλούς οδηγούς πίσω από το τιμόνι, που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποσπάσουμε βαθμούς. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε», ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής, Γκούντερ Στάινερ, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζιν Χάας να τονίζει ότι: 

«Προχωράμε σε μια νέα σεζόν που στηρίζεται από κάποιες δυνατές επιδόσεις της ομάδας πέρυσι και με στόχο την επιστροφή στους βαθμούς. Πιστεύω ότι έχουμε ένα έμπειρο οδηγικό δίδυμο που είναι περισσότερο από ικανό να προσφέρει αυτούς τους βαθμούς κάθε Κυριακή».

Tags: