Κάτοικος Μονακό και ο Τζορτζ Ράσελ

Ο Τζορτζ Ράσελ στο Μονακό

i

©Mercedes

Κάτοικος Μονακό και ο Τζορτζ Ράσελ

Δημήτρης Μπαλής • 10:28 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Νιώθει περισσότερο ευτυχισμένος από ποτέ κι απομένει να φανεί στην πίστα τι θα κάνει.

Δεν ξέρω αν η αλλαγή κατοικίας σου αλλάζει και τη διάθεση. Πιθανότατα ναι, αν το έχεις απωθημένο. Στον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes φαίνεται ότι του έκανε καλό που μετακόμισε στο… Μονακό.

Ο Βρετανός ανέφερε ότι τώρα νιώθει πιο ευτυχισμένος από ποτέ. «Είμαι εδώ πέντε – έξι μήνες και το απολαμβάνω πραγματικά», είπε ο Ράσελ τονίζοντας ότι η Κυανή Ακτή του βελτίωσε τον χαρακτήρα που διαμορφώθηκε μεγαλώνοντας στο Νόρφολκ της Αγγλίας. «Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου, από όταν ήμουν παιδί που μεγάλωσε σε ένα χωράφι και κοιτούσε γκρίζους ουρανούς και τίποτα άλλο από το λαμπραντόρ μου. «Όντας εδώ, υπάρχει μια πραγματικά υπέροχη κοινότητα, μερικοί καλοί φίλοι, που πέφτουν στη θάλασσα κάθε μέρα για προπόνηση και έχει ήλιο. Είναι ίσως η πιο ευτυχισμένη περίοδος που έχει υπάρξει ποτέ στη ζωή μου, αυτούς τους τελευταίους έξι μήνες περίπου», ανέφερε ο Ράσελ.

Βέβαια, στο Μονακό τον περασμένο μήνα, ο Ράσελ θα περίμενε κάτι καλύτερο από την 5η θέση στον αγώνα και εν γένει περιμένει κάτι πολύ καλύτερο τη φετινή χρονιά. Η 3η θέση στην Ισπανία πριν 9 ημέρες ήταν η καλύτερη φετινή του εμφάνιση, καθώς ανέβηκε για πρώτη φορά στο πόντιουμ, αλλά με μόλις 65 βαθμούς είναι 5ος στη βαθμολογία και πίσω από τον ομόσταβλό του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει 87 βαθμούς.

Θα περιμένουμε να δούμε και το επόμενο γκραν πρι στον Καναδά, αυτή τη Κυριακή, για να δούμε αν η Mercedes, αφενός, αποδίδει καλύτερα με τις βελτιώσεις που έγιναν στο μονοθέσιο (έκανε το 2-3 στη Βαρκελώνη), αλλά και αν ο Ράσελ μπορεί να συνεχίζει με υψηλά στάνταρ οδήγησης.

Οσον αφορά στο Μικρό Πριγκιπάτο, όπως αποκαλείται το Μονακό, ανέκαθεν ήταν ένας επιθυμητός τόπος διαμονής για τους οδηγούς της Formula 1, λόγω του κλίματος και της τοποθεσίας για τις μετακινήσεις τους αλλά κυρίως επειδή είναι φορολογικός παράδεισος και γνωρίζουμε αυτό τι σημαίνει για τους εκατομμυριούχους οδηγούς της F1. Και βέβαια δε διαμένουν μόνο οδηγοί πλούσιοι εκεί, αλλά και πολλοί άλλοι οικονομικά εύρωστοι.

Στο Μονακό, εκτός από τον Σαρλ Λεκλέρ που είναι ο τόπος καταγωγής του, διαμένουν επίσης ο Μαξ Φερστάπεν, ο Λιούις Χάμιλτον, ο Λάντο Νόρις και ο Σέρχιο Πέρες, από τους νυν οδηγούς, ενώ από τους παλαιότερους… κατοίκους είναι οι: Μίκα Χάκινεν, Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Νίκο Ρόσμπεργκ.

Tags: