Ο Χάμιλτον άρχισε να περπατάει στην πίστα του Κατάρ και τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο

Λιούις Χάμιλτον

Ο Χάμιλτον άρχισε να περπατάει στην πίστα του Κατάρ και τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο

Sportal newsroom 13:40 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 09.10.2023

Βαριά ήταν η τιμωρία για τον Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix του Κατάρ, με τον Άγγλο να τιμωρείται με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, επειδή διέσχισε κάθετα την πίστα μετά την εγκατάλειψή του, αν και εκείνη την ώρα υπήρχε αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Λιούις Χάμιλτον συγκρούστηκε στην πρώτη στροφή του αγώνα με τον ομόσταυλό του στη Mercedes, Τζόρτζ Ράσελ, στην προσπάθειά του να περάσει τόσο τον συμπατριώτη του, όσο και τον Μαξ Φερστάπεν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο πίσω δεξιός τροχός του μονοθεσίου του Χάμιλτον, με αποτέλεσμα ο επτάκις πρωταθλητής να καταλήξει στην αμμοπαγίδα και να εγκαταλείψει. Ο Ράσελ από την άλλη παρά τη σύγκρουση συνέχισε, αφού άλλαξε τη μπροστά του πτέρυγα και τερμάτισε 4ος.

Μετά από το ατύχημα ο αγώνας εξελισσόταν υπό όχημα ασφαλείας και τότε ο Χάμιλτον αποφάσισε να διασχίσει κάθετα την πίστα, ώστε να κατευθυνθεί προς τα πιτς. Αυτό συνέβη λίγα δευτερόλεπτα πριν βγει ο Ράσελ από τα πιτς. 

Ο Χάμιλτον μετά τον αγώνα απολογήθηκε στους αγωνοδίκες, που όμως αποφάσισαν να του επιβάλλουν το πρόστιμο των 50.000 χιλιάδων δολαρίων, μαζί με μια αυστηρή σύσταση. Το μισό από αυτό το πρόστιμο βέβαια, του αποδόθηκε με αναστολή μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών:

« OΧάμιλτον διέσχισε την πίστα εν ώρα αγώνα και έφτασε στο εσωτερικό της λίγα δευτερόλεπτα πριν φτάσει στο σημείο με υψηλή ταχύτητα το αυτοκίνητο με τον αριθμό 63 βγαίνοντας από τα πιτς. Έπειτα συνέχισε να περπατά στην άκρη της πίστας, ώσπου εντέλει εξήλθε από αυτήν.

Στην ακροαματική διαδικασία ήταν ιδιαίτερα απολογητικός, και συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ επικίνδυνη για εκείνον, όπως και για τους οδηγούς που πλησίαζαν. Οι αγωνοδίκες τόνισαν ότι η διάσχιση της πίστας εν ώρα αγώνα μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

Ταχύτητα στο ΜΑΞ-ιμουμ
FORMULA 1

10:00 - 08.10.2023

Ταχύτητα στο ΜΑΞ-ιμουμ

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 και το Sportal σας παρουσιάζει όλη τη διαδρομή του Ολλανδού, αλλά και το πως έφτασε να γίνει ανταγωνιστής του Λιούις Χάμιλτον.

Το ατύχημα, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι είναι υπαιτιότητα του Χάμιλτον αλλά αποφάσισαν να μην του επιβάλλουν ποινή, θεωρώντας το συμβάν ως τυπικά αγωνιστικό. Μάλιστα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Άγγλος ανέλαβε την ευθύνη για το ατύχημα και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τη Mercedes όσο και από τον team-mate του.