Μεγάλη πρόοδο «περιμένει» απ' τη Ferrari ο Λεκλέρ

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο Σίλβερστοουν

Μεγάλη πρόοδο «περιμένει» απ' τη Ferrari ο Λεκλέρ

Δημήτρης Μπαλής 12:32 - 19.07.2023

Ο Μονεγάσκος πιστεύει πως η Scuderia έχει ακόμα πολλή δουλειά για να κλείσει τη διαφορά από τη Red Bull.

Η Red Bull είναι η ομάδα που πρέπει να νικηθεί. Έτσι όπως εξελίσσεται η φετινή σεζόν, ολοένα και γίνεται πιστευτό πως η RB19 δεν θα χάσει κανέναν αγώνα. Τους έχει κερδίσει όλους έως τώρα και πλέον το ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί στο ποια ομάδα θα καταφέρει να την πλησιάσει.

Άλλοτε είναι η Ferrari και η Aston Martin, άλλοτε η Mercedes με τη McLaren, καμία, όμως, δεν έχει καταφέρει να σημειώσει την τεράστια πρόοδο που απαιτείται, ώστε να δει το μονοθέσιό της να περνάει πρώτο την καρό σημαία του τερματισμού.

Η Ferrari από τη μεριά της αποτέλεσε και αποτελεί κατά περιόδους τον βασικότερο αντίπαλο των Αυστριακών, με τον Σαρλ Λεκλέρ να είναι ο οδηγός που σταμάτησε το σερί του Μαξ Φερστάπεν στην πρωτοπορία, με τον Ολλανδό να συμπληρώνει 248 γύρους πρώτους, αρχής γενομένης από το γκραν πρι του Μαϊάμι.

Από εκεί και πέρα, ο Μονεγάσκος μίλησε για την απόδοση της SF-23, για τα αδύναμα σημεία της, προσθέτοντας πως τα βήματα προόδου που θα πρέπει να γίνουν, οφείλουν να είναι μεγάλα.

«Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, γιατί αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι ευαίσθητο στις αλλαγές των συνθηκών. Και όταν λέω συνθήκες, αναφέρομαι κυρίως στον άνεμο. Όταν έχουμε αλλαγή κατεύθυνσής του, το μονοθέσιο γίνεται εξαιρετικά δύστροπο. Έχουμε κάνει κάποιες βελτιώσεις, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο», ανέφερε ο Λεκλέρ, που συνέχισε για το γεγονός πως διαφορετική ομάδα πιέζει κάπως τη Red Bull σε έναν αγώνα και διαφορετική στον επόμενο, όπως πχ. η McLaren στην Αγγλία.

«Ήταν έκπληξη. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τα φετινά αποτελέσματα, καθώς υπάρχει μια ασυνέπεια ανάμεσα στις ομάδες. Η McLaren, πάντως, ήταν πολύ δυνατή πρόσφατα».

Να σημειωθεί πως οι δύο Ferrari δεν μπορούσαν να αναπτύξουν την ίδια τελική ταχύτητα με τη Williams του Άλεξ Άλμπον στο Σίλβερστοουν, βλέποντας την «πλάτη» του μετά το τέλος του γκραν πρι.

Tags: