Ακυρώθηκε ο Αγώνας Σπριντ του GP Αυστραλίας

Ακυρώθηκε ο Αγώνας Σπριντ του GP Αυστραλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 05:19 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 05:35 - 22.10.2023

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες στη πίστα του Φίλιπ Άιλαντ δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του Αγώνα Σπριντ που ήταν προγραμματισμένος για τις 05:00 ώρα Ελλάδας.

Οι προειδοποιήσεις για θυελλώδεις ανέμους σε συνδυασμό με βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες σήμαιναν ότι ο κύριος αγώνας του MotoGP της Αυστραλίας μεταφέρθηκε για το απόγευμα του Σαββάτου, αλλάζοντας θέσεις με τον Σπριντ. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκίνησε επίσης νωρίτερα, με τους διοργανωτές του GP Αυστραλίας να προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα. Όμως, ενώ οι τρεις δοκιμές προθέρμανσης και ο αγώνας Moto3 έγιναν κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί, αν και σε πολύ βρεγμένη πίστα, το γκραν πρι του Moto2 σταμάτησε μετά από δέκα γύρους λόγω των επιδεινούμενων συνθηκών.

Με τους δυνατούς ανέμους να συνεχίζουν να δυναμώνουν, και ο καιρός να αναμένεται να χειροτερέψει, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των ομάδων και της διοίκησης του αγώνα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο Αγώνας Σπριντ 13 γύρων, που ήταν προγραμματισμένος για τις 05:00 ώρα Ελλάδας. 

Αναλυτικά τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης: 

«Έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα για να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δράση πίστας στις πιο ασφαλείς δυνατές συνθήκες την Κυριακή, αλλά οι καιρικές συνθήκες – που προβλέπεται να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας μας υποχρέωσαν να προβούμε στην ακύρωση περαιτέρω δραστηριότητας στην πίστα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα Moto2. 

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς που παρακολούθησαν το Grand Prix της Αυστραλίας. Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά την επόμενη σεζόν, όταν επιστρέψουμε στο εκπληκτικό Grand Prix Circuit του Phillip Island. Το MotoGP θα επιστρέψει στη δράση για το Grand Prix OR Thailand από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου.»

Tags: