Ο Μάρτιν «εξαφάνισε» τον ανταγωνισμό στο Σπριντ του Λε Μαν

Χόρχε Μάρτιν

i

©Pramac Ducati

Ο Μάρτιν «εξαφάνισε» τον ανταγωνισμό στο Σπριντ του Λε Μαν

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:06 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 29.05.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ στην πίστα του Λε Μαν.

Ο Αγώνας Σπριντ για το γκραν πρι της Γαλλίας στην πίστα του Λε Μαν είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati. Ο Ισπανός αναβάτης δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία του αγώνα, την κράτησε μέχρι τέλος και έτσι πανηγύρισε μία άνετη νίκη.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, ο οποίος παρά το γεγονός ότι εκκίνησε από την 13η θέση κατάφερε να βρεθεί στη 2η. Ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia ανέβηκε το τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Πέκο Μπανάια εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Μάρτιν ξεκίνησε πολύ καλά και κράτησε με σχετική άνεση την πρωτοπορία του αγώνα. Σε αντίθεση με τον Ισπανό της Pramac Ducati, ο Πέκο Μπανάια έκανε κακή εκκίνηση και έπεσε στη 15η θέση της κατάταξης.

Εξαιρετική εκκίνηση έκανε ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος βρέθηκε από την 13η θέση στην 6η και στη συνέχεια προσπέρασε τους Ντι Τζιαναντόνιο και Βινιάλες για να πάρει την 4η θέση.

Επίσης πολύ καλά ξεκίνησε και ο Μάρκο Μπετζέκι και ο Αλέις Εσπαργκαρό, με τον πρώτο να είναι στη 2η θέση και τον Ισπανό να ακολουθεί στη 3η. Ωστόσο τα πράγματα για τον Εσπαργκαρό δεν πήγαν καλά, καθώς έκανε άκυρη εκκίνηση.

Έτσι οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με ποινή διπλού long lap και έπεσε πολύ πιο πίσω. Λίγο αργότερα, ο Πέκο Μπανάια είχε πρόβλημα στη μοτοσικλέτα του και εγκατέλειψε από το υπόλοιπο του Σπριντ λόγω μηχανικού προβλήματος.

Η ποινή του Εσπαργκαρό είχε ως αποτέλεσμα ο Μαρκ Μάρκεθ να ανεβεί στη 3η θέση. Ωστόσο ο Ισπανός είχε διαφορά 2 δευτερόλεπτα από τον Μάρτιν, ο οποίος σε κάθε γύρο που πέρναγε ανέβαζε τη διαφορά του.

Ο Πέδρο Ακόστα έχασε πολλές θέσεις και στα μέσα του Σπριντ βρέθηκε να δίνει μία μεγάλη μάχη με έπαθλο την 5η θέση με τους Ενέα Μπαστιανίνι, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, Τζακ Μίλερ και Αλέις Εσπαργκαρό.  

Με τον Μάρτιν να διατηρεί τη διαφορά του, ο Μαρκ Μάρκεθ έβαλε στο στόχαστρό του τον Μπετζέκι για την 2η θέση. Ο Βινιάλες δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει τον ρυθμό τους, ωστόσο έπρεπε να ανησυχεί για τον Μπιαστιανίνι, που τον πλησίαζε. Ο Μάρκεθ δεν χρειάστηκε να δώσει μάχη με τον Ιταλό της VR46 Ducati, καθώς εγκατέλειψε μετά από πτώση που είχε.

Την ίδια ώρα, ο Χόρχε Μάρτιν δεν απειλήθηκε ποτέ κανέναν και πήρε έτσι μία άνετη νίκη στο Σπριντ του GP της Γαλλίας. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, ο οποίος έδωσε μάχη με τον Ενέα Μπαστιανίνι.

Ακολούθησαν οι: Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 Ducati), Τζακ Μίλερ (KTM) και Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse).

To γκραν πρι της Κυριακής (12/5) είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: