Ο «Top Gun» θριάμβευσε στον Αγώνα Σπριντ του Τέξας

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Photo by Steve Wobser/Getty Images

Ο «Top Gun» θριάμβευσε στον Αγώνα Σπριντ του Τέξας

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:37 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 14.04.2024

Ο Μάβερικ Βινιάλες πήρε στο Τέξας την νίκη στον Αγώνα Σπριντ με την Aprilia, μπροστά από τους Μαρκ Μάρκεθ και Χόρχε Μάρτιν.

Ο Αγώνας Σπριντ για το GP ΗΠΑ, του τρίτου φετινού αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάβερικ Βινιάλες. Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia ήταν ταχύτερος από όλους και πήρε μια άνετη νίκη, τη δεύτερη για φέτος σε Αγώνα Σπριντ. 

Ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati είδε το πέσιμο της καρό σημαίας να τον βρίσκει στη 2η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati ήταν 3ος.

Ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος κατέκτησε την πολ ποζίσιον ξεκίνησε πάρα πολύ καλά και διατήρησε την πρώτη θέση, μπροστά από τους Μαρκ Μάρκεθ και Πέδρο Ακόστα.

Αντίθετα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati έκανε κάκιστη εκκίνηση, με αποτέλεσμα να πέσει στη 10η θέση της κατάταξης.

Μάλιστα υπήρχαν και αυτοί που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο του Αγώνα Σπριντ, καθώς οι Αουγκούστο Φερνάντεθ και Τακάκι Νακαγκάμι είχαν πτώσεις, ενώ ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο είδε η μοτοσικλέτα του να βγάζει φωτιές. Έτσι ο Ιταλός της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι εγκατέλειψε από τη διαδικασία.,

Ο Βινιάλες δεν κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά από τους Μάρκεθ και Ακόστα, ενώ ο Μάρτιν κέρδισε θέσεις και ανέβηκε στην 4η. Τρεις γύρους μετά ο Βινιάλες έδειξε την ταχύτητά του και με μερικούς γρήγορους γύρους απομακρύνθηκε από τους διώκτες του.

Με την Aprila του Ισπανού αναβάτη να μοιάζει γρήγορη και άπιαστη, οι τρεις που ακολουθούσαν ήξεραν ότι θα δώσουν μάχη για τη 2η θέση. Ο Ακόστα προσπαθούσε να προσπεράσει τον Μάρκεθ, όμως δεν τα κατάφερε. Η μάχη μεταξύ μεταξύ των δύο Ισπανών είχε ως αποτέλεσμα να «ανοίξει την πόρτα» στον Μάρτιν και να ανεβεί στην 3η θέση. Έτσι ο Ακόστα έπεσε στην 4η.

Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους, οι διαφορές ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους αναβάτες κατά κάποιο τρόπο παγιώθηκαν. Μόνο ο Ενέα Μπαστιανίνι έχασε θέσεις και βρέθηκε στην 7η, ενώ ο Μπανάια σκαρφάλωσε στην 9η και τελευταία βαθμολογούμενη θέση.

Στο μεταξύ, ο Μάβερικ Βινιάλες δεν έκανε κανένα λάθος και έτσι πανηγύρισε μία άνετη επικράτηση στον Αγώνα Σπριντ του γκραν πρι του Τέξας. Ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati.

Ακολούθησαν οι Πέδρο Ακόστα (GasGas), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Τζακ Μίλερ (KTM), Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo) και Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse Racing).

Ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής (14/4) θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: