Ο Βινιάλες πήρε την πολ ποζίσιον στο GP του Τέξας

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Aprilia

Ο Βινιάλες πήρε την πολ ποζίσιον στο GP του Τέξας

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:41 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:06 - 13.04.2024

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia κατέκτησε την πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι του Τέξας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP του Όστιν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP είχαν για πρωταγωνιστή τον Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, ο οποίος έδειξε ότι η πρωτιά του την Παρασκευή (12/4) στο Τέξας δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Ο Ισπανός αναβάτης θα εκκινήσει από την πολ ποζίσιον τόσο στο σημερινό Σπριντ όσο και στο γκραν πρι της Κυριακής. Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Πέδρο Ακόστα της GasGas Thech3, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati.

Τις δύο θέσεις που οδηγούσαν στο Q2 διεκδικούσαν αμφότεροι οι εργοστασιακοί αναβάτες της ΚΤΜ, oι Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ, όπως και ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati. Επίσης συμμετείχαν και οι δύο της Yamaha, Φάμπιο Κουαρταραρό και Άλεξ Ρινς.

Ο Μπίντερ δεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την διαδικασία, καθώς είχε πτώση με την πρώτη του γρήγορη προσπάθεια. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα με την Trackhouse Racing, ενώ για λίγα δευτερόλεπτα πίσω του βρέθηκε ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini.

Τελικά το εισιτήριο για το Q2 πήραν οι Τζακ Μίλερ και Άλεξ Μάρκεθ, που στο τέλος αμφότεροι κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Το δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες για μία επική μάχη. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας, ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati είχε πτώση στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια. Μάλιστα ο Ισπανός είχε και δεύτερη πτώση, λίγο πριν από το τέλος του γύρου και ενώ βρισκόταν καθ' οδόν για για έναν πολύ καλό χρόνο.

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, έχοντας πίσω του τον Μαρκ Μαρκεθ της Gresini Ducati. Πίσω τους βρέθηκαν οι Ενέα Μπαστιανίνι, Αλέις Εσπαργκαρό και Πέκο Μπανάια.  

Στη δεύτερη προσπάθεια των αναβατών, ο Βινιάλες βελτίωσε τον χρόνο του και έτσι εξασφάλισε την πολ ποζίσιον. Ο τρομερός ρούκι Πέδρο Ακόστα της GasGas Tech3 τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ στην 3η ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini.

Ακολούθησαν οι Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46), Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Μάρκο Μπετζέκι (VR46), Τζακ Μίλερ (KTM) και Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati).

Ο αγώνας Σπριντ θα ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: