Στην πολ ποζίσιον της Ταϊλάνδης ο Μάρτιν με ρεκόρ πίστας

Στην πολ ποζίσιον της Ταϊλάνδης ο Μάρτιν με ρεκόρ πίστας

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:11 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 28.10.2023

Ο Χόρχε Μάρτιν πήρε τη πολ ποζίσιον στο GP της Ταϊλάνδης και «έσπασε» τα χρονόμετρα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Ταϊλάνδης του MotoGP είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χόρχε Μάρτιν. Ο Ισπανός αναβάτης πήρε την 13η πολ ποζίσιον της καριέρας του και έκανε νέο ρεκόρ πίστας.    

Στην 2η θέση βρέθηκε ο Λούκα Μαρίνι της VR46 Ducati, ενώ στη 3η κατετάγη ο Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων στην πίστα της Μπουριράμ ξεκίνησε με τον Άλεξ Μάρκεθ να κάνει τον πρώτο ταχύτερο γύρο, ενώ στη 2η θέση ακολούθησε ο αδερφός του και μελλοντικός ομόσταβλος στη Gresini Ducati, Μαρκ Μάρκεθ. Όλοι οι αναβάτες έκαναν και δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθεια.  

Αρχικά ο Ραούλ Φερνάντεθ με την RNF Aprilia ανέβηκε στη 2η θέση, μπροστά από τον Τζακ Μίλερ της KTM, ο οποίος ήταν πρώτος στη κατάταξη. Ο πρώτος δεν παρέμενε για πολύ στη 2η θέση, καθώς ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο έκανε ένα καλό γύρο για να βρεθεί δεύτερος. Ωστόσο ο Άλεξ Μάρκεθ βελτίωσε τον χρόνο του και κατέκτησε την πρώτη θέση, μπροστά από τον αδερφό του Μαρκ.     

Το δεύτερο σκέλος ο Χόρχε Μάρτιν έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του και με τον πρώτο γύρο του έκανε ρεκόρ πίστας και ανέβηκε στη πρώτη θέση των χρόνων. Πίσω του ήταν ο Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM. 

Στην 4η θέση ακολούθησε ο Αλέις Εσπαργκαρό, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό να έρχεται στην 5η θέση. Ωστόσο οι αναβάτες έκαναν και δεύτερη προσπάθεια, προκειμένου να διεκδικήσουν την καλύτερη θέση στην εκκίνηση. 

Ο Μπετζέκι ανέβηκε προσωρινά στη πρώτη θέση, καθώς λίγο μετά ήρθε ο Μάρτιν για να πάρει την πολ ποζίσιον. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Λούκα Μαρίνι της VR46 Ducati, ενώ ο Αλέις Εσπαργκαρό βρέθηκε στη 3η θέση. 

Ακολούθησαν οι Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Πέκο Μπανάια (Lenovo Ducati), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), Ζοάν Ζαρκό (Pramac) και Αουγκούστο Φερνάντεζ (GasGas).

Η δράση του MotoGP συνεχίζεται με τον Αγώνα Σπριντ της Ταϊλάνδη που είναι προγραμματισμένος για τις 11:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Tags: