Ταχύτερος ο Μάρτιν στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Ταϊλάνδης

Χόρχε Μάρτιν

i

©Prima Pramac

Ταχύτερος ο Μάρτιν στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Ταϊλάνδης

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:30 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 27.10.2023

Ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές της Ταϊλάνδης.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η πρώτη ημέρα δράσης του γκραν πρι της Ταϊλάνδης για το MotoGP, με τις ελεύθερες δοκιμές να μας δίνουν μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια του τριημέρου. 

Ομάδες και αναβάτες, αξιολόγησαν τις μοτοσικλέτες τους, έκαναν προσομοιώσεις αγώνα και κατατακτηρίων. Επιπλέον, κρίθηκαν τα γκρουπ των αυριανών Q1 και Q2 που θα διαμορφώσουν το grid των δύο αγώνων.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο δεύτερος στη βαθμολογία αναβατών, Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati, ο οποίος λίγα λεπτά πριν το τέλος δεν απέφυγε και την πτώση.  

Οι αναβάτες της Aprilia έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, με τους Μάβερικ Βινιάλες και Αλέις Εσπαργκαρό να βρίσκονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. 

Τέταρτος βρέθηκε ο Ζοάν Ζαρκό, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα πήρε τη παρθενική του νίκη στο MotoGP της Αυστραλίας. Στη 5η και 6η θέση ακολούθησε το δίδυμο της VR46 Ducati, με τους Λούκα Μαρίνι και Μάρκο Μπετζέκι αντίστοιχα. 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati ήταν στην 7η θέση, μπροστά από τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ και ο Αουγούστο Φερνάντεζ της GasGas.

Αντίθετα την πρόκριση για τη δεκάδα δεν πήραν οριακά οι Μαρκ Μάρκεθ (Honda), Φράνκο Μορμπιντέλι (Yamaha) και Τζακ Μίλερ (KTM).  

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ινδονησίας είναι προγραμματισμένες για τις 06:50 ώρα Ελλάδας. 

Tags: